01 March 2021 @ 04:10 pm
 
Saklausījos par Ravī skandālu.

Atjautu, ka baznīca ir tāda pati kāda visa pārējā cilvēku pasaule. Baznīca nav drošības saliņa, kur patverties no vilkiem, vilki ir un būs visur. Pat tā ir, ka jo baltaks jērs jo melnāks vilks tam apakšā. Viss, viss, viss, ko ir veidojuši cilvēki ir kļūdu caurstrāvots un mokās. Cilveks cilvēku neizglābs bez Dieva klātbūtnes.

Cilvēkiem nav kur patverties uz Zemes, kā tikai Jēzus teiktajā, un vienam otra dvēseles skaidrībā.

Nav jau brīnums, cik pretīgi cilvēkiem ir pret baznīcu.. vieta, kam jābūt vissvētākajai un drošākajai, topot par vilku midzeni, raisa vēl nepielūdzamāki, neglābjamāki riebeklīgu kontrastu. Nevienam plakstiņš nenorāustās par vilkiem valdībā vai korporācijās, bet baznīcā.. tie ir baismīgi velni.

Vispatiesākā mācībā, ko es dzīvē būšu iemācījusies, ir vienmēr paturēt pratā, ka nav uz Zemes neviena cilvēka, kas ir nevainojami sirdskaidrs, tātad arī neviena kopa, istitūcija vai iniciatīva.

Vai dzīvot visu apšaubot? Kā cilvēkam attīstīt tik nekļūdīgu moralo kompasu, kas pasargātu? Bet gan jau ka Dieva savādā spēle ir arī briesmas un šausmas, kurās savus dimantiņus Viņš pulē.
 
 
( Post a new comment )
gnidrologs[info]gnidrologs on March 1st, 2021 - 07:24 pm
Plakstiņi neraustās arī par vilkiem universitātēs, skolās un bērnu dārzos. Tā ir tāda selektīva plakstiņu raustīšana.
Btw, kas ir tas Ravī skandāls?
(Reply) (Thread) (Link)
[info]methodrone on March 2nd, 2021 - 05:02 pm
Arī tāpēc, ka zūd skaidrība par to kas ir vilks, kas ir jērs.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
gnidrologs[info]gnidrologs on March 2nd, 2021 - 05:58 pm
Jā. Šobrid vilki jēra ādās ietuntuļojušies cenšas mācīt avīm toleranci pret vilkiem, jo tā ir ētiski.
(Reply) (Parent) (Link)
[info]krishjaanis2 on March 2nd, 2021 - 01:18 am
Arī Jēzus laika svēto un aicināto sadraudzē, pat starp viņa apustuļiem - pirmo baznīcu - nebija nekādu dimanta oliņu. Un?
(Reply) (Thread) (Link)
[info]methodrone on March 2nd, 2021 - 05:08 pm
Tātad visi ir vienā laivā, un visiem ir jāmācās, arī pašiem mācītājiem. Visi ir krituši un glābjami.

Bet es nezinu, kā paskaidrot vai adresēt problēmu, ka mācekļi, parastie cilvēki idealizē garīgos līderus, vai drīzāk, ka garīgie līderi pieļauj, ka viņus idealizē. Visas problēmas šķiet no tā rodas. Bet es nesagaidu, ka mazi cilvēciņi var būt garīgi tik rūdīti un attapīgi, lai spētu nekļūdīgi saskatīt, kam uzticēties kam nē, vai kurai cilvēka daļai uzticēties kurai nē.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
gnidrologs[info]gnidrologs on March 2nd, 2021 - 06:02 pm
Mūsdienās ir maz svēto, un ja tie ir, tad tie nekad nenokļūs pozīcijā, kur viņiem būs ļauts mācīt citus cilvēkus. Tā ir sava veida kastu inversija, kur vaišjas un šūdras drīkst norādīt brahmaņiem un kšatrijiem savu vietu, savukārt kšatriji šajā apjukuma laikā vienkārši vairs neklausa nevienu un dara muļķīgas lietas. Dabiski, kas iestājas pilnīgs deboširs.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]methodrone on March 2nd, 2021 - 06:17 pm
Hmm.. bet nav tik vienkārši. Jo gan jau ka tas pats Ravī, par kuru ja godīgi es nemaz neko nezinu, viskautko cēlu un iedvesmojošu klārēja. Gan jau ka tāpat kā mēs visi for real teica arī prātīgas un labas lietas, kamēr savā nodabā grēkoja šņakstot. Vot kā apzināties/piemācīties/atšķirt grēka un patiesības spektru. Vai tas ir spektrs, vai kas tas ir? Vai tas, ka ja kāds grēko viņu padara par grēcinieku for life, vai arī pēc Jēzus ieskatiem, tāds tikuntā vienmēr ir glābjams?

I guess mans jautājums ir - vai cilvēkos vispār var klausīties un cik tālu iesniegties klausīšanā?
(Reply) (Parent) (Link)
ctulhu[info]ctulhu on March 3rd, 2021 - 03:39 pm
Mums ir nepieciešama nākamā apgaismība
(Reply) (Parent) (Link)