19 June 2018 @ 02:43 pm
 
Manuprāt, tā ir liela kļūda domāt un mācīt cilvēkiem, ka viņi paši par sevi ir kaut kā vērti. Cilvēka vērtība ir Šrodingera kaķis. Cilvēks ir tikai tik vērts, cik mīlestības viņš ienes pasaulē, un viņš ir pelnījis tikai tik daudz mīlestības, cik viņš atdod pasaulei. Viņa vērtiba ir viņa devums, nevis būtība. Vērtību var tikai piedzīvot došanā, nevis glabāt sevī.

Es apzinos, ka tie visi ir abstrakti (varbūt nemaz ne tik abstrakti) jēdzieni, bet tā ir totāla kļūda dzīvot no izejas punkta, ka cilvēkam ir jebkāda inherent vērtība, kas ir pelnījusi, lai ap to ņemtos, uķinātos un izkoptu. Cilvēkam ir jāizkopj viņa iesaistība pasaulē, došanas spēja un otra mīlēšana. Jebkas cits ir gan kļūda un neirožu avots pašam, gan slogs un kaitējums pasaulei.
 
 
( Post a new comment )
K.[info]atvasara on June 19th, 2018 - 05:08 pm
Jā un vēlreiz jā!
Tas viss "esam sniegpārsliņas" - īpaši un unikāli, lai kādi arī būtu pret līdzcilvēkiem - koncepts vienkārši nestrādā.
(Reply) (Thread) (Link)
[info]methodrone on June 19th, 2018 - 07:05 pm
Galvenais jau, ka tas nomāc pašas sniegpārsliņas, kamēr viņas domā, ka vaina ir pasaulē.
(Reply) (Parent) (Link)
[info]nulle on June 19th, 2018 - 05:10 pm
Labs!
(Reply) (Link)
gedymin[info]gedymin on June 19th, 2018 - 05:48 pm
:(
(Reply) (Thread) (Link)
[info]methodrone on June 19th, 2018 - 07:06 pm
Tas nebija domāts ļauni, bet gan uzmundrinoši.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
gedymin[info]gedymin on June 19th, 2018 - 07:59 pm
Man skumji redzēt, ka tu tā domā. Nezinu pat, vai ir vērts skaidrot, kādā ziņā. "Cilvēki neko nav pelnījuši, kamēr neatbilst kaut kādām patvaļīgiem, manis uzstādītiem kritērijiem" nudien nav nekas jauns vai neparasts, tomēr likās, ka tāds viedoklis pasaulē ar laiku iet mazumā.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]methodrone on June 19th, 2018 - 08:01 pm
Šķiet tu pārprati manis rakstīto, bet es nemāku citādāk uzrakstīt.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
gedymin[info]gedymin on June 19th, 2018 - 08:02 pm
Iespējams.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]methodrone on June 19th, 2018 - 10:06 pm
Pilnīgi noteikti, jo es to rakstīju metafiziski, bet es varu iedomāties, kā tu to izlasīji. As in people do not need to live up to an expectation that they have to prove their inherent worth, that they constantly need to strive to find it in them and prove it. Rather they can rest assured that every little thing they do with love is infinitely worthy. Vēl es to domāju tā, ka human is a vehicle to shift infinitely massive amounts of worthiness, therefore they should be hopeful and again rest assured that they are basically not some defined, measurable morsel of defined "worth", but rather a channel through which worth manifests. Būtībā cilvēks ir tukšs, un to tukšumu cilvēki jūt. Bet ja viņiem saka, ka viņos iekšā jābūt kaut kādam worth identity, un if they struggle to find it and prove it, tad viņiem sākas neirozes, they become anxious and depressed. But if they see themselves as a channel between source of infinite worth potential that is love, and its manifestation through their being, tad I think they can relaxxx and get to work lightheartedly.
(Reply) (Parent) (Link)