29 November 2017 @ 08:46 pm
 
Vakaros mani nomoka trauksmainas domas par to, cik es procentuāli biju maz pieejama pasaulei pa dienu. Es speciāli neatsaucu, bet man atmiņā vīd un riešas dažādas situācijas no dienas, kur es varēju būt daudz dzīvāka un devīgāka. Bet tajā vietā es sevi aizturēju, un skatījos tikai caur acs kaktiņu vai pat ar muguru. Mani tad pārņem karstuma viļņi, vilšanās, un izsalkums, ko es pati sev šādi (ne)rīkojoties sagādāju. Tiešām, ja cilvēks grib remdēt savu dzīves izsalkumu, tad viņam ir pašam jābūt dzīvākam un devīgākam. Jo dodot viņš pats sevi pabaro un atdzīvina.

Pēc tam, kad man atmiņā ir uzvīdējušas vairākas situācijas, kurās es esmu piedalījusies tikai pa trīs procentiem, tālāk es iztēlojos implikācijas uz manu rītdienu un turpmāko dzīvi. Mani atkal pārņem karstuma viļņi, izsalkums, un es jūtos maza, netīra un grēcīga. Tad es arī nezinu kur likties un es skatos pulkstenī un gaidu kad būs desmit, lai varu sevi, savu izsalkumu, savu grēcīgumu noslēpt un aizmirst nepelnītā dozā miega.
 
 
( Post a new comment )
[info]krishjaanis2 on December 1st, 2017 - 11:41 am
Kā ticēšana Jēzum ir pretrunā ar atbildību? Tas tieši prasa visaugstāko atbildību, pretstatā paškultivētam solipsismam, kas raugās tikai uz sevi.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
restart[info]restart on December 1st, 2017 - 12:21 pm
Ticēšana Jēzum nav gluži tas pats, kas aiziet uz veikalu un nopirkt maizi. Ir cilvēki, kuri no dabas ir skeptiskāki un viņi nespēj šim konceptam noticēt tā kā tas izdodas tev. Nekad nespēs. Ja tu esi patiess kristietis, tu atradīsi veidu, kā tādiem palīdzēt arī bez Jēzus koncepta lietošanas.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]krishjaanis2 on December 1st, 2017 - 12:47 pm
Tu neko nezini par manu skepses līmeni. Ticēt Jēzum nav tas pats, kas ticēt kaut kādam konceptam vai "idejai". Tas nozīmē ticēt, ka tas, ko viņš saka, ir patiesība, un ka Jēzus nav melis.
Bet ja tiek izgudrotas speciālas uķināšanās sistēmas Jēzu aizskaidrojot prom "lai citiem būtu ērtāk" - kamēr Jēzus pats sevi nosauc par piedauzības akmeni, pār kuru klūp - nu tad kāda jēga. Paliek tikai solipsisms, "esi tu pats!", "esi atbildīgs savā priekšā!", "tu to vari!", "pieņem sevi!"
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
restart[info]restart on December 1st, 2017 - 01:03 pm
Varbūt es tiešām neko daudz nezinu par tavu skepses līmeni, bet neizskatās, ka tu regulāri un mokoši svārstītos starp ticēšanu un neticēšanu. Tev ticība Jēzum ir tas, ko tu aprakstīji, citi to uztver citādāk. Arī kā konceptu. Vai ir jēga to pielāgot, lai citiem būtu ērtāk? Nezinu, šaubos. Tomēr neticēšana Jēzum gluži nenozīmē solipsismu. Nav jāizdara šī izvēle starp vienu un otru, lai kā arī tas varbūt kādu nekaitinātu.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]krishjaanis2 on December 1st, 2017 - 06:14 pm
Ja tu mētātos vētrainā jūrā un slīktu, un ja kāds sniegtu pretī glābjošu roku vai drošu laivu, vai tad tu varētu tā glauni atļauties spriest par skepses līmeni un pazīmēm par ticību un neticību? Vai tev tādā eksistenciālā izšķiršanās brīdī vispār būtu tiesības uzstāt uz kādu skepses līmeni? Un, lūdzu, nerelativizē. Tā nav tikai "mana izpratne par ticību Jēzum". Tā ir baznīcas, Kristus draudzes ticība visos laikos un vietās, vai nu viņi tic Jēzus vārdiem, vai netic, tas ir tieši tik vienkārši. Relatīvisms - nopietni? - ir tik ļoti vakardiena, you can do better than that.
Ja tev Jēzus besī vai šķiet kaitinošs un aizdomīgs, vismaz atzīsti sev to. Nevis prasi kaut kādas mākslīgas konstrukcijas pareizās proporcijās starp ticību un neticību. Par kādu pielāgošanu vispār var būt runa? Dievs, grēks, mūžīgā dzīvība, mūžīgā nāve, pestīšana, sods ir teju universālas, visās reliģijās sastopamas kategorijas, kristietību atšķir Jēzus, un to nevar pielāgot, to nevar tulkot, to var tikai pieņemt vai noraidīt.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
restart[info]restart on December 2nd, 2017 - 04:10 am
Tu kaut kā baigi mēģini aizvirzīt sarunas tēmu pie manām vērtībām, lai tikai nepaliktu bez atbildes un nebūtu jākomentē par tēmu, kurā tu, acīmredzot, diez ko spēcīgs nejūties.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]krishjaanis2 on December 2nd, 2017 - 09:14 am
Jākomentē par kādu tēmu?
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]krishjaanis2 on December 2nd, 2017 - 09:16 am
Viss par pielāgošanu, skepsi ir pateikts diezgan concise vārdos. Vēlreiz, ja tev besī Jēzus, esi vismaz godīgs, nevis sofistisks.
(Reply) (Parent) (Link)