05 September 2013 @ 08:06 am
 
apmierinaatiibu ar dziivi nosaka vienkaarshs leemums taadam buut, un tas mani visvairaak uztrauc un aizvaino, jo vai tad taa nav, ka tas man aizliedz domaat?
 
 
( Post a new comment )
cukursēne[info]saccharomyces on September 5th, 2013 - 01:42 pm
kāpēc lai tas Tev aizliegtu domāt?

man, piemēram, tas nepavisam neaizliedz domāt. būt apmierinātam ar dzīvi jau nenozīmē apgalvot, ka pilnīgi viss pilnīgi visos dzīves aspektos ir superduperperfekti un end of story. tāpat jau var būt lietas, par kurām būt nemierā, kuras gribēt mainīt, plānot, kā to izdarīt utt, vienkārši the whole is bigger than the sum of its parts, kopējais lielais baseline noskaņojums (kā, piemēram, apmierinātība ar dzīvi) ir lielāks/nozīmīgāks par dažādām atsevišķām emocijām. nu, tāpat kā iegriezt pirkstā nenozīmē, ka viss ķermenis uzreiz kļūst disfunkcionāls un nevesels, tāpat arī konkrētai bēdai vai vairākām nav uzreiz visa dzīve jāpadara neapmierinoša, kaut kā tā. var jau būt, ka tas visiem cilvēkiem nestrādā, bet man liekas pilnīgi un galīgi sakarīgi.
(Reply) (Thread) (Link)
[info]methodrone on September 5th, 2013 - 03:31 pm
jo man shkjiet, ka mani analiitiskie secinaajumi vienmeer izriet no jau kljuudiigaam premiseem, un lai ko es izdomaatu, tas nekad nav nekas pozitiivs. jo vispieraadaamaakaa, analiitiski un zinaatniski ir tikai nelaimiiba, vienaldziiba un vienmuljiiba. taapeec prieciigumu es nevaru izdomaat, bet tikai nolemt.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]methodrone on September 5th, 2013 - 03:33 pm
nu un accordingly, es nevaru iedomaaties veidu, kaa reizee domaat un buut prieciigam, jo es nemaaku abstraheeties no manaam domaam, jo es esmu manas domas, un man vinjas directly sit pa emociju stiigaam.
(Reply) (Parent) (Link)
[info]imago_dei on September 6th, 2013 - 05:56 pm
man šķiet, ka apmierinātību ar dzīvi nosaka kaut kas daudz vairāk, nekā vienkāršs lēmums tādam būt. tad jau mēs varētu vienk nolemt nedusmoties vai gavilēt. tas gluži tā nedarbojas, apakšā kūstošie aisbergi mums ir gandrīz neredzami.
(Reply) (Thread) (Link)
[info]methodrone on September 8th, 2013 - 06:41 pm
es domaaju, ka nenosaka gan. ja tu izlem buut prieciigs, tad peec visiem konstruktiivaas logjikas likumiem, tu piekriiti visas savas darbiibas un leemumus pakaartot tam, lai tas veicinaatu prieku. un, lai kaadi buutu dziives apstaaklji, ja dara lietas, kas ir prieciigas un veicina prieku, tad tu buusi prieciigaaks nekaa darot un indaldzhojot emocijaas un lietaas, kas ir skumjas.
protams, visam apakshaa var buut beedas, bet, ja izlemj taas ignoreet, un koncentreeties uz prieciigo, tad smadzenes ljoti aatri pielaagojas un nofokuseejas uz labo.

tas protams ietver discipliinu.
(Reply) (Parent) (Link)