01 June 2023 @ 12:12 pm
Fashion  
Oh God.. es izlasīju šo citātu un man aizritinājās domu virknīte pa taisno in the doomiest of scenario outlooks. Bet, protams, papiņ! Dieva nāve, postmodernie, ego kults un new age bumbu tripošana.

Cilvēki ir maniakāli apsēsti ar visām šīm wack un bad psychedelic kustībām, dēļ saviem ego! It is a pure, concise question of ego, and what will reflect my divine (..not, but satanic of course, es jums saku) ego in most elaborate way.

Es jau zinu, ka to visi zina, bet man tas tiešām tikai tikko pieleca tik kristālskaidri.

Tā, kā tagad katrs cilvēks pats ir dievs, tad inherently - Dievu pārpratuši, šie nekrietnie psihie dieviņi, plikie karaļi, pilnīgi sirdīgi un nopietni uzskata, ka tas ir viņu vitālais un izšķirošais pienākums prīčot un atalgot un sodīt veidos kādus viņi izfantazē par adekvātiem. And all because they are scared to perish into the black void of no God or love. Aptuveni, kā padoties sātana opkupācijai, lai Dieva nāves okupācija nepazudina.

Basically:

If you want to know how pathalogically engorged someone's ego is - see how woke they are. The less woke, the helthier your ego probably is.

"We no longer know how to think critically. Subjectivity and nihilism rule supreme: the deranged, post-modernist woke cargo cult claims that there no longer is truth, just our truths. Ideas are at best positional goods, fashion statements and markers of social hierarchy, and at worst tools of oppression. Words are devoid of any essential meaning: expressing “righthink” signals high status (even if the opinion is nonsense, such as the claim that China had nothing to do with Covid) and “wrongthink” (such as support for Brexit) implies low-status."
 
 
( Post a new comment )
ctulhu[info]ctulhu on June 1st, 2023 - 02:58 pm
Tikai jautājums - ar ko ir labāk būt apsēstam ar kaut kāda dieva kultu?
(Reply) (Thread) (Link)
[info]methodrone on June 1st, 2023 - 03:12 pm
Nesaprotu tavu jautājumu.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
ctulhu[info]ctulhu on June 1st, 2023 - 03:32 pm
Ja ieraksts ir par to [tb ja pareizi sapratu] ka cilvēki ir apsēsti ar visādām maniakālām iedomām, tad es tikai piezīmēju ka dievs arī ir viena no šādām iedomām, pareizāk sakot vsas daudzās dieva/ dievu variācijas dažādos kultos. Tāpat cilvēki uz šī pamata noskrūvējas un dara aplamības. Tāpēc tas nav tā ka aizmirst dievu nozīmē noskrūvēties un darīt aplamības, tieši otrādi -tas nozīmē kritiski un neatkarīgi domāt.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]methodrone on June 1st, 2023 - 04:21 pm
Dievs ir tikai viens un pirmais bauslis brīdina par noskrūvēšanos citu elkdievību vadītiem.

Es tiešām nesaprotu, kas nekritisks un atkarīgs vai dumjš vai nesaprotams ir Dieva klausīšanā un desmit baušļu izpildīšanā. Tā ir visbrīvākā un skaistākā, wholesome un baudāmākā esība. Nosauc kaut vienu iebildumu kādam no baušļiem.

Tas ka cilvēki nesaprot Dievu / baušļus, un savu nesapratni un maldu tad vaino uz Dievu nav Dieva problēma.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
gnidrologs[info]gnidrologs on June 1st, 2023 - 04:35 pm
Drozofilas
Vari necensties neko skaidrot entitātei augšā. Ja nu vienīgi kā entertainment for urself. Šī būtība pārstāv kastu vai spēku, if you will,par kuru runāju iepriekšējā tava ieraksta komentā.
They donn't care. They dont dabate you. They are here to deceive and confuse. Doubt yourself. Doubt God, doubt truth, doubt good. That's their sole goal. Tici vai netici, bet es Zinu.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
ctulhu[info]ctulhu on June 1st, 2023 - 04:46 pm
Re: Drozofilas
Best regards from lizard people :)
(Reply) (Parent) (Link)
[info]methodrone on June 1st, 2023 - 07:01 pm
Re: Drozofilas
I know, it is pure entertainment for me indeed :D I know it's silly..
(Reply) (Parent) (Link)
ctulhu[info]ctulhu on June 1st, 2023 - 04:44 pm
/ Nosauc kaut vienu iebildumu kādam no baušļiem./

Ja mēs runājam par "10 commandments", tad tas ir pirmkārt nepilnīs un otrkārt daļēji aplams kodekss

Tā, es tagad paņēmu latvisko variantu, no LELB, skatāmies

Pirmie 2 nesatur jēgu. Kaut kas vārdā ``dievs``sevi postulē par kungu un pieprasa paklausību. Nu un? Kas man no tā? Pie kam pilnīgi neatkarīgi no tā vai šī būtne pastāv vai nē. Ja kaut kas pastāvošs pretendē būt mans kunkgs tad es to atrodu par uzbrukumu savai suverenitātei un aizstāvis => tad tā būtne ir mans ienaidnieks. Ja kaut kas izdomāts uz to pretendē tad viss minētais attiecas uz tā izdomātā reālajiem pārstāvjiem, šajā gadījumā dažādiem kultistiem jeb mācītājiem.

Trešais: Labi OK cilvēkiem vajag periodisku atpūtu, bet nevis tad kad ir ``svētā diena`` bet tad kad cilvēks ir noguris un viņam vajag atpūsties.

Ceturtais: Atkal neprecīzi. Godāt tev būs tos cilvēkus kas tevi izaudzināja, pamācīja, atbalstīja utt. Neatkarīgi no bioloģijas. Visbiežāk tā, protams, ir māte. Bet godāt kaut ko tikai tāpēc ka tas ir ģenētiskā materiāla donors nav pareizi, tāda godāšana ir ļoti izdevīga visādiem despotiskiem tēviem utt.

Piektais: Parasti ir jēgpilns, izņemot pašaizsardzības situācijas, ķīlnieku krīzes utt.

Sestais: Vispārīgā formulējumā protams ir labi ja cilvēki viens otru nenodod, bet izdalīt specifiski pasākumu ``laulība`` atkal nav pareizi, mēs redzam cik daudz ciešanu cilvēkiem var sagādāt klasiskais laulības institūts.

7,8, 9 - atkal pārsvarā OK, lai gan visur ir izņēmumi, nozagt teroristam spridzekli ir labi, samelot ienaidnieka spiegam ir labi.


Desmitais - pilnīga mežonība. Tas prezumē ka vieni cilvēki ( sievas, kalpi) var piederēt citiem.

Tā, tas būtu par to kas ir aplami un neprecīzi.

Tagad par to, kā nav:

1) kā jau labi redzams, nav nekas pret verdzību, verdzību šis kodekss atļauj.

2) Nav nekas pret sadismu, citu cilvēku spīdzināšanu.
3) Nav nekas pret izvarošanu.

Jā, es saprotu kā tas kodekss ir veidojies un ka tas atspoguļo sava laika sabiedrību. Priekš tam tas ir OK, tikai tur nav nekā dievišķa un nekā transcendenta. Parasts cilvēku mēģinājumus uztaisīt ētikas kodeksu, savam laikam +/- OK, mūsdienās - anahronisms, mums ir daudz labāki kodeksi un ētikas sistēmas.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]methodrone on June 1st, 2023 - 07:00 pm
Tu izklausies peec cilveeka, kas baushljus vienkaarshi izlasa bez to izpeetes un konteksta - ljoti labi saprotams, and unfortunately your loss.

Viss ko es te varu atbildeet ir go do your research anything else is a waste of mine and your time. :)
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
ctulhu[info]ctulhu on June 1st, 2023 - 07:03 pm
Vispār nē - šitie ir secinājumi pēc tam kad izpēta.

Starp citu ar tiem baušļiem ir tā kā ar Stambulas konvenciju - sākumā izklausās ideāli skaisti, bet kad iedziļinās - ir kur piekasīties :)
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]methodrone on June 1st, 2023 - 07:11 pm
I don't buy it :) You're contradicting yourself then!
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
ctulhu[info]ctulhu on June 1st, 2023 - 09:35 pm
Pretruna - kur?
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]methodrone on June 3rd, 2023 - 10:08 am
Tavi komentāri baušļiem ir nesakarīgi, ja baušļi ir izprasti. Es nevaru tavā vietā viņus priekš tevis izprast. To vari tikai tu, viņus pētot. So if you choose to leave it tat that it is your loss.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
ctulhu[info]ctulhu on June 3rd, 2023 - 12:00 pm
Es atrodu ka mani secinājumi kāreiz ir no kritiskas izpratnes. Es domāju ka te ir kā ar karaļa jauno tērpu, tiem kas teica ka karalis ir pliks arī pārmeta ka viņi neizprot karaļa jauno tērpu.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]methodrone on June 3rd, 2023 - 12:27 pm
You sound like a old version of a chatbot :D, feels like I am talking to Eliza or something lol.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
ctulhu[info]ctulhu on June 3rd, 2023 - 12:41 pm
Man atkal šādi izklausās vairums ticīgo
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]methodrone on June 3rd, 2023 - 12:42 pm
I gues one of us is wrong.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
ctulhu[info]ctulhu on June 3rd, 2023 - 12:48 pm
Nav obligāti. Varbūt vienkārši dažādi skatu punkti.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]methodrone on June 3rd, 2023 - 12:56 pm
Only if you believe there is not ultimate truth, which I don't believe. Tā ka priekš tevis tas arī it tikai skatu punkts, bet priekš manis nē. So we feel very differently about these things I guess.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
ctulhu[info]ctulhu on June 3rd, 2023 - 12:59 pm
Nu jā truth ir kaut kas tāds ko mēs varam atrast dabā izmantojot zinātni. Nu un vēl matemātiski objekti kuri ir patiesi pie noteiktām aksiomām. Nekas cits nav patiess. Šie baušļi [daļa] ir samērā derīgas norunātas lietas, tikai neveikli noformulētas. Cilvēki attīstās un savas norunas noformulē labāk.
(Reply) (Parent) (Link)
gnidrologs[info]gnidrologs on June 1st, 2023 - 04:26 pm
Jā, tu visu esi sapratusi.
(Reply) (Thread) (Link)
ctulhu[info]ctulhu on June 1st, 2023 - 04:47 pm
Nu es tur paskaidroju mazliet izvērtāk, šī 10 baušļu glorificēšana ir visai izplatīta parādība, parasti piemīt cilvēkiem kuri tos nav izlasījuši
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
black_robin[info]black_robin on June 1st, 2023 - 06:35 pm
Nujā, tā ir problēma - kristieši vienkārši nav izlasījuši baušļus. Ja viņi būtu tos izlasījuši - vai, ja viņi vispār būtu atvēruši Bībeli un mazliet padomājuši, tad nekavējoties no ticības novērstos. Ja kāds tomėr tic, tad vienkārši ir vai nu pilnīgs moron vai arī, iespėjams, analfabēts. Vai abi.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
ctulhu[info]ctulhu on June 1st, 2023 - 06:39 pm
Nu vai viņi tos uztver tā kā mēs psrs laikā visādus sarkanus pie sienām sakarinātus tekstus, frāzes tipa ``partija - mūsu laikmeta prāts, gods un sirdsapziņa``, ``mūsu mērķis - komunisms`` [ sevišķi labi izskatās uz kara skolas] utt.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
black_robin[info]black_robin on June 1st, 2023 - 06:52 pm
Ok, mans komentārs bija sarkastisks, bet šī nianse laikam pārlidoja pāri :)
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
ctulhu[info]ctulhu on June 1st, 2023 - 06:56 pm
Es sapratu ka sarkastisks, bet visticamāk ka te strādā šis fenomens, triviālas frāzes, visi viņas zina, kas sanāk ja padomā ko tās frāzes nozīmē, sk. manu komentāru augstāk.
(Reply) (Parent) (Link)
ctulhu[info]ctulhu on June 1st, 2023 - 07:04 pm
+ jā Tu te detalizēti Stambulas konvenciju kritizēji. Pamēģini pielietot to pašu kritiskās domāšanas metodi pie ;siem te baušļiem.
(Reply) (Parent) (Link)
gnidrologs[info]gnidrologs on June 1st, 2023 - 06:10 pm
^See? :)
(Reply) (Link)