meness_berns ([info]meness_berns) rakstīja,
@ 2017-09-28 14:22:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
---
Lūk, kādu epastu saņēmu!

========

Mākslinieks Artūrs Bērziņš savā performancē pakārs sievieti

28. septembrī plkst. 18.00 galerijā MuseumLV un Grata JJ tradicionālās interneta tiešraides ietvaros notiks Artūra Bērziņa performance, kuru varēs vērot gan klātienē galerija MuseumLV Andreja Pumpura ielā 2, gan galerijas facebook lapā.

Mākslas vārdā viss ir iespējams, arī radikālas aktivitātes, šoreiz gan mākslas performances ietvaros, kad mākslinieks, izmantojot dzīvu sievieti, vēstīs par esamību un šī brīža domāšanu. Cilvēkiem ar vājiem nerviem neiesakām.

«Performance konceptuāli izriet no tikko Daugavpils Marka Rotko Centrā noritējušās izstādes “Barotava”, kuras centrā ir refleksija par dažādu populisma veidu un mitologēmu mijiedarbību ar recipientu. Pārsvarā tie ir intuitīvi meklējumi tām mūsu kolektīvās bezapziņas zonām, kurās ir iedēstīti mīti, kas liek mums visu laiku iet pa apli, atkārtot vienas un tās pašas neapzinātās rituālās darbības, pašiem to nemanot.
Mitologēmas, kurās mēs esam ieslīguši, vietām ir ģeopolitiski determinētas un ir nācijas pašidentifikācijas glābiņš, bet vietām – kaitīgas, jo darbojas uz masu bāziskām emocijām, nevis kritisku domāšanu. Ja mēģināt noformulēt racionalizēti, performance “Martiroloģija” ir par latviešu spēju sakralizēt pat savas ciešanas, padarīt tās par savu pielūgsmes objektu, tādējādi aizsprostojot sev ceļu uz priekšu, jo nav iespējama pašizaugsme, kamēr esam iestrēguši savā pagātnē», skaidro Artūrs Bērziņš.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]unpy
2017-09-28 15:02 (saite)
Švaks šokētājs tas Artūrs Bērziņš. Ja kaķēnu pakārtu - cita lieta!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]_raagas
2017-09-28 21:32 (saite)
?to hang a pussy

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]_raagas
2017-09-28 21:33 (saite)
tas ir berziņš kurš gōts?

(Atbildēt uz šo)


[info]fedrs
2017-09-29 07:14 (saite)
Teksts atsauca atmiņā Vladimira Sorokina grāmatas Очередь beigu daļu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]fedrs
2017-09-29 11:30 (saite)
Ups... misēklis gadījās. :( Nevis Очередь bet Тридцатая любовь Марины.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?