meness_berns ([info]meness_berns) rakstīja,
@ 2017-06-26 16:44:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
---
Pēc trīs stundas garā un katrā sekundē skaņā, gaismā, kustībā, projekcijā perfektā, jaudīgā "Guns N Roses" koncerta pārrunājām, ka tas neapšaubāmi bija iespaidīgākais rokkoncerts, ko mūžā esam redzējuši. Bet iespaidīgākais nenozīmē labākais, tāpēc ka vēl jau ir arī daudzi citi faktori, kas nosaka to, cik dziļi atmiņā un sirsniņā iespiežas mākslas baudījums. Tāpēc mēģināšu nu sastādīt redzēto koncertu topu, un, lai gan, visticamāk, pa šiem daudzajiem Cibas eksistences gadiem gan jau, ka tāds MAS ir bijis, ceru, ka pagrūdīšu daļu no jums uz līdzīgu atmiņu apkopošanu.

1. Leonard Cohen, 2013. gada marts, "Chicago Theater". Vienīgā reize, kad esmu popmūzikas koncertā raudājis. Koens ir Gadsimta Ģēnijs.
2. David Bowie, 2004. gada jūnijs, "Hurricane Festival". Es vispār tur braucu uz Cure, Pixies un BRMC, un neko negaidīju, un vienkārši paliku vaļā muti: Deivids bija Dievs (vēlāk izrādījās, ka tas bija viņa pēdējais koncerts dzīvē).
3. Marianne Faithfull, 2007. gada maijs, Kongresu nams. Sirsnīguma kalngals, kompensēja to, par ko Hermanis runā "Klusuma skaņās" – iespēju ar 40 gadu nokavēšanu būt klāt Tajos Laikos.
4. "Nautilus Pompilius", 1995. gada janvāris, VEF Kultūras pils. Tur bija visi, kam mūsu pilsētā tolaik bija padsmit gadu un Weltzschmerz sirdī, un kad Butusovs uznāca uz bis un nodziedāja "People Are Strange", mums visiem reizē nogāja.
5. "Baložu pilni pagalmi", 2014. gada jūnijs, Trikāta, privātais festivāls "IndīJāņi". Sajūta, ka tu esi viens no pārdesmit cilvēkiem, kam ir dota pasaules ekskluzīvākā iespēja būt brīnumā.
6. "Guns N Roses", 2017. gada jūnijs, Arēna "Gdansk Energa". Jaudīgākā rokmūzikas uzstāšanās, ko jebkad esmu redzējis un diez vai kādreiz vairs redzēšu.
7. "Dzeltenie pastnieki", 2010. gada augusts, "Laba daba". Baušķenieks parūpējās, lai publikai būtu jāelš par tāda fantāzijas lidojuma iespējamību.
8. "Bloodhoundgang", 2007. gada augusts, "Fontaine Festival", no visiem, kas preteklības ir padarījuši par savu pašmērķi, viņiem sanāk vispārliecinošāk (nu labi, arī Tīģerlilijām, bet tas drusku cits stāsts).
9. Jebkurš "Akvarium" koncerts no aptuveni 1999. gada Kongresu namā katru gadu maijā. BG, pat, ja atbrauc noguris un vīzdegunīgs, vienmēr ir piedomājis pie programmas, no kuras tu vari izfiškot Pasaules Jēgu.
10. "Ministry", 2006. gada augusts, "Sziget Festival". Jurgensena niknuma jaudai ir maz līdzinieku.

Un, protams vairāki "Pixies", Igija Popa, "Mantas", "Inokentija Mārpla" koncerti, kā arī "Metallica", "RHCP", "Cure", "Radiohead", Keivs, Makgovans, Dohertijs, "Gogol Bordello", "Deine Lakaein" un daudzi daudzi citi. "Gaujarta" slepeno koncertu "Labas dabas" 2013. gadā un to, kā Zaķis norāva jumtu "Labas dabas" 2012. gadā, gribētos izcelt īpaši.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]lasitajs
2017-06-26 19:14 (saite)
kā tu spēj tos visus gadus atcerēties? man trešdien dēls prasīja ko īsti nozīmē tas uzraksts laukos uz garāžas, es nevarēju atsaukt atmiņā kurā gadā tas bija.

(Atbildēt uz šo)


[info]mala
2017-06-26 20:09 (saite)
tie Bloodhaundgangu un IndīJāņu Baložu koncerti būtu arī manā topā. Trijniekā, kur trešais būtu Keivs 2006. gadā Rīgā.

(Atbildēt uz šo)


[info]elina
2017-06-29 10:02 (saite)
atceros, ka tajos harikeinos nespēju izvēlēties - mogwai vai Boviju, jo abi bija vienlaicīgi, beigās tā kā sāku ar Mogwai, bet nespēju izturēt, zinot, ka turpat Bovijs. Nu i labi,ka beigās aizgāju :) Vispār viss tas gads bija izcils, pj harvey un cure un kas tik vēl ne, ja pareizi atceros.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?