meness_berns ([info]meness_berns) rakstīja,
@ 2015-09-21 12:14:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
---
Jau biju ievērojis, ka jaunieši, kuri ir dzimuši, kad Kobeins jau bija beigts, mēdz teikt, ka viņu mīļākā grupa ir "Nirvana", tāpat ir jaunieši, kas nēsā "Guns N Roses" baikas, lai gan dzimuši stipri pēc tam, kad Aksls Rouzs pārvērtās parodijā par sevi, utt. utt. Man par lielu patīkamu pārsteigumu pēdējos gados ievēroju, ka tas pats attiecināms arī uz latviešu iekšzemes kultūras paradumiem. Piemēram, nu kurš gan no tiem visiem kaislīgajiem "Zig Zag" vai "Auroras" faniem bija dzimis vai apzinātā vecumā astoņdesmito gadu beigās? Tāpat iespējams atrast divdesmitgadniekus, kuri no galvas zina Šubrovska kaseti "Anekdotes" utt.

Bet nu piektdienas vakarā "Palladiumā" man bija pozitīvs šoks, redzot, ka pirmajās rindās lēkā aptuveni 19-22 gadus veci puisīši un meitenītes, kuriem tātad 1999. gadā, kad iznāca albums "Numbvision", bija ne vairāk kā 5-6 gadiņi, un dzied līdzi visiem (!) vārdiem ne tikai tādām dziesmām kā "She Sounds Like A Little Child", bet arī relatīvi vēstures aizmirstībā nogrimušajām "Born To Be Drunk" vai "Feelin Like A Hobo". Tas ir tik aizkustinoši, ka Ūdris arī ir kļuvis par leģendu.

Vienīgi, protams, kas tas bļin par rokenrolu, ja dziesmā, kur viss nobeigums sastāv no frāzes "Can you give me some" neviena roka no priekšējām rindām nepastiepj alus glāzi dziedātājam!


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]amatieris
2015-09-21 12:25 (saite)
Man 99ajā bija 13, bet, pie velna, tās dziesmas es zinu. Un biļete bija. gada gaidītākais koncerts. Un neaizgāju :) Oh well.

(Atbildēt uz šo)


[info]antuanete
2015-09-21 12:32 (saite)
Mani ļoti pārsteidza gados jaunā publika Haralda Sīmaņa koncertā (jāsaka, manus vecākus, kas ir apmēram viņa laika biedri, mans stāsts pārsteidza vēl vairāk).

(Atbildēt uz šo)


[info]siltavieta
2015-09-21 13:04 (saite)
tas bija labs koncerts, ļoti patika un arī sev par pārsteigumu sapratu, ka zinu teju visām dziesmām vārdus, lai gan tas bija pavisam aizmirsies, Ūdrītis tiešām ir kļuvis par leģendu :)

(Atbildēt uz šo)


[info]grizzly_bear
2015-09-21 13:11 (saite)
kā divdesmitgadnieks, kas pirmajās rindās dziedāja līdzi visiem vārdiem, saku, ka pallādiums kā vienmēr ir pilnīgs sūds - un tur nav normāla alus, ko pasniegt Ūdrītim.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]au
2015-09-21 13:19 (saite)
piekrītu, bet vismaz padot? vismaz žestu?
(es biju dziļi vīlusies, kā vecs buržujs to vērojot no balkona pirmās rindas)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]grizzly_bear
2015-09-21 13:38 (saite)
tas tā necienīgi šķiet.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]siltavieta
2015-09-21 13:12 (saite)
un, man šķiet, ūdrītis tāpat to alu nebūtu ņēmis

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?