meness_berns ([info]meness_berns) rakstīja,
@ 2015-01-09 10:10:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
---
Smalkās aprindas,
jeb
Kā Šīs Zemes Sāls tika pazemota

Līdz 17:30 vietējiem, kas bija saņēmuši ielūgumus uz 1. un 2. balkonu, bija jāieņem vietas, jo atlikušajā pusstundā līdz koncerta sākumam, beletāžu un parteru aizpildīja viesi no Briseles. Adriāns Dāvis ieradās pavēlāk un drošu gaitu devās uz nolūkotajām vietām apakšā. Apsardze viņu neielaida. Sirmais tautsaimniecības patriarhs ilgi mēģināja pierādīt savu taisnību, taču neveiksmīgi. Rezultātā viņš 1. balkonā, sakāvi atzinis, ieradās tik vēlu, ka tikai tikai ceturtajā rindā. Proti, aiz manis.

Uzreiz desmit metru radiusā varēja just, ka ieradies gāzes vīrs. C2H5OH izgarojumu gāzes vīrs. Viņu pavadīja Gavrilovs, Meņģelsone un nezin kā tajā kompānijā iekļuvis un pats par to ne īpaši laimīgais Rimševics. Aizkaitinātais Adriāns visu koncerta sākumu nerimās un startēja ar šādiem šņācieniem: "ja viņi būtu pieklājīgi cilvēki, viņi sēdētu te augšā, un mēs - saimnieki - lejā", "cik viņi maksā operai? necik! A cik es maksāju!" utt. Rimsis pieklājīgi atturīgi norūca "mhm", "mhm", bet abi pārējie sacentās Adriāna uzkurināšanā, jo tak jāuztur labas attiecības ar "sociālo partneri" vai kā nu to sauc.

Ap Junkera un Straujumas uzrunām niknums par to, kā Šīs Zemes Sāls pazemota, patriarhu tā bija nomocījis, ka viņš aizmiga pelnītā miedziņā un pamodās tikai pēc Ešenvalda, Vaska un Bēthovena.

Tad nu mēs - pazemotie aborigēni - visi draudzīgi no savām gaļorkām devāmies mājup. Piemēram, Juris Binde klusu un mierīgi uzvilka mētelīti un pēc 3 minūtēm bija redzams kautri gaidot tramvaju bulvāra pretējā pusē. Tikai ne Adriāns! Viņš, labi izgulējies, mērķtiecīgi balkonkāpņu starpstāvā, kur ir izeja uz beletāžas zāli, devās pa šīm durvīm uz Banketu! Un - surprise! - atkal tur kāds skapīšvīrs no drošības orgāniem negribēja viņu laist iekšā.

Interesanti, vai šodien Inčukalns vēl darbotos, ja apsargam būtu izdevies un Adriāns būtu iemīts mēslos līdz galam. Tomēr pēc nelielas stumdīšanās un vārdu apmaiņas, patriarhs panāca savu, un raudams apmulsušo Rimševicu aiz rociņas, triumfējoši devās padzerties.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]alefs
2015-01-09 11:08 (saite)
Dāvis krāca?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]meness_berns
2015-01-09 11:08 (saite)
Nē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]alefs
2015-01-09 11:16 (saite)
A kā var pateikt, ka bija aizmidzis?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]perkons
2015-01-09 11:44 (saite)
Pa miegam runāja.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]au
2015-01-09 12:03 (saite)
var pagriezt galvu un Palūkoties!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kaplacis
2015-01-09 11:12 (saite)
nu, viņam personīgi sāp, jo viņš labprāt būtu operas direktors, bet tagad pat parterī nelaiž.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?