meness_berns ([info]meness_berns) rakstīja,
@ 2014-05-23 11:08:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
---
Pēc vakardienas tusiņa parciņā ar Autoriem atcerējos vienu šausmīgu lietu. Man nesen Rudaks izstāstīja, ka "Svītriņas" tak arī bijušas pieteiktas kategorijā "Gada dziesma" šoziem Mūzikas ierakstu balvai. Viņš ielicis pirmajā vietā, un pēc tam ar izbrīnu skatījies, ka neesot pat starp piecām nominētajām. Kā?! Es, bļaģ, prasu, kā!? Desmitgades šedevrs attiecīgajā gadā netiek pat starp nominantiem! Ko tas liecina par žūrijas intelektuālo kapacitāti? Tur tak katru gadu ir visādi pazīstami un ar puslīdz labu gaumi apveltīti mūzikas apskatnieki, kopsummā padsmit. Vismaz agrākos laikos bija. Iespējams, viņi vispār nenoklausās to, ko viņiem dod žūrēt. :(


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]dzeina
2014-05-23 11:47 (saite)
tur jau arī žūrijas sastāvs tāds, maigi izsakoties, īpatns

(Atbildēt uz šo)


[info]krusts
2014-05-23 13:28 (saite)
Tas var satraukt tikai tad, ja situācija tiek apskatīta ar maldīgo priekšstatu, ka visām tām balvām un šoviem ir jebkāds sakars ar mūziku, un ka tiem pienāktos kaut kā visaptveroši atspoguļot reālo situāciju.

Tikko šādu ilūziju atmet, viss kļūst vienkāršs un skaidrs, un atliek tikai cerība, kaut ar laiku aizvien vairāk saprātīgu mūziķu apjēgtu nevajadzību tajā visā cirkā smērēties iekšā, piedalīties, pieteikties, iesūtīt, mēģināt iederēties, kritizēt un citādi to visu atzīt.

Lai taču tas katls paliek pašiem račiem, kur vārīties savā sulā līdz kapam, savukārt tiem, kam mūzika pašiem ir kas vairāk, nav ko tur vispār līst kaut ko cenšoties pierādīt. Tādā kontekstā drīzāk kauns nevis ka Svītriņas neiekļāva, bet ka bija pieteiktas. Cita lieta, protams, ja muzikālās darbības pamatā tomēr patiesībā ir rūpīgi maskēta pretenzija uz popularitāti, slavu, vēlme stāties akkās, cīnīties par kapeikām un būt oficiālos sarakstos - tad nu nākas spēlēt pēc uzstādītajiem katla noteikumiem, piedalīties un līst, cik dziļi var ielīst, tikai tad attiecīgi stāsts vairs nav par mūziku.

(Atbildēt uz šo)


[info]antons_v
2014-05-23 17:16 (saite)
Riskēšu izteikt nepopulāru viedokli, bet manuprāt "Svīrtiņas" ne uz ko vairāk, kā normālu popmūziku nevelk un gada dziesma tā pilnīgi noteikti nav.

Bet par pašu "gada dziesmas" pasākumu domāju aptuveni to pašu, ko krusts. Vai tiešām vajag, lai Gaujarts konkurētu ar tādiem personāžiem kā Dons vai Ieva Kerēvica?

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?