mena ([info]mena) rakstīja,
@ 2014-10-15 10:27:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
par bērnkopību un gulēšanu
Cik palasu citu vecāku ierakstus, saprotu, ka gulēšana/negulēšana/gulētlikšana ir un būs aktuals bērnkopības jautajums.
Palasīju cālis.lv par gulētlikšanas jautājumiem, kārtējo reizi pārliecinājos, ka cāli lasīt nav vērts. Varbūt arī ir, bet ne tādai ar galvu nestabilai būtnei kā man, - až apraudājos.
Kādi miega rituāli?? Un vai tiešām bērna brēcināšana ir vienīgais variants, kā iedabūt viņu pie "kārtīgas" gulēšanas??
Un es nesaprotu - cilvēki taču guļ. Tas ir dabiski - gulēt. Vai tiešām bērni ir kaut kādi citplanētieši, kas neguļ?? Kas ar varu jāliek gulēt?? Cik līdz šim esmu ar savu puiku bijusi kontaktā (24/7), man jāsaka, ka viņs NEKAD neraud bez iemesla!! Pat, ja man liekas, ka viņa ir uznācis kaut kads kasķis, tam ir iemesls - vai nu tā pati gulētiešanas vaina, vai grib ēst!! Nu labi, vēl viņš rīko reālus skandālus, ja ir ticis pie mobīlā telefona, un tas viņam ir ticis atņemts, bet tas gadās retu reizi, šat tad.

īsāk sakot - vai kaut kur var palasīt par bērna miegu, un šis "kaut kur" nav cālis.lv. Citādi labāk nestāstīšu kādas "gudras" teorijas man nāk prātā.
(Labāk tieši par miegu, nevis gulētlikšanu, bet ja par gulētlikšanu, tad varbūt vairāk to spārnu, kas saka, ka bērniem ir normāli gulēt pie vecākiem līdz 5(:)) gadu vecumam, nevis to spārnu, kas saka, ka bērnam no pirmā mēneš jāguļ atsevišķā gultā atsevišķā istabā. Ir nojauta, ka tāda viedokļu atšķirība varētu būt.)

(Tipa - nu jā, agrāk bērnus dezmdību namā uzreiz ņēma nost mammām un pirmo diennakti brēcināja atsevišķi...)


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]str
2014-10-15 11:22 (saite)
bet ja tev tas bērns normāli iet gulēt- kas tur vēl ko lasīt, guļ un guļ

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mena
2014-10-15 11:28 (saite)
Aizmieg tikai "uz rociņām". Drusku jau smagi sāk palikt. Vai ar pudeli zobos. Naktī ceļas 2-3 reizes, vienalga, vai guļ savā gultiņā vai starp vecākiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]pirx
2014-10-15 11:33 (saite)
Paskaties/palasies angļu Supernanny. Tur ir diezgan labs veids kā iemācīt bērnu gulēt atsevišķi.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mena
2014-10-15 13:06 (saite)
Paldies, pameklēšu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]watt
2014-10-15 12:22 (saite)
gulēt likšana ir dažāds stāsts atkarībā no vecuma. kad ir 1g, ir viena lieta, 1g un 6 mēneši, ir citādi; 2 gados ir citādi, un 3 gados vēl citādāk.

tā ka ja tev "aizmieg uz rokām", es minu ka bērnam nav vēl 1 gadiņš. labi, protams, būtu jau tagad iemācīt gulēt, bet tā īsti sprint nāksies ap 1g6m.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mena
2014-10-15 13:07 (saite)
9 mēneši, droši vien vairak kā 9 kg. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]spotty_flyer
2014-10-15 12:25 (saite)
Nu mana astoņmēnešu jaunkundze aizmieg ar pupu zobos, i neko, pagaidām nesaspringstu, kad aizmieg kārtīgi, pārceļu uz viņas gultiņu. Sākšu saspringt ap gadu, kad gribētos tā kā to pupu šamai ņemt nost. Naktis ar tā, citu nakti vajag ap diviem pabarot, no rītiem ceļas piecos, kopā ar tēti, bet tā kopumā es ļauju šamai diezgan izvērsties, vismaz pagaidām :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mena
2014-10-15 13:10 (saite)
manējais ar pamatīgi izvēršas - 9 mēneši. Mana mamma saka, ka šausmīgi izlutināts, un 9 mēnešu vecumā jāliek uz poda - bērns taču sēž, vai ne?? Es pat sīcim puspajokam draudu, ka atbrauks bargā vecmāmiņa, un viņš dabūs pamatīgu pērienu!! Labi, ka vecmāmiņa atbrauc reizi 2-3 mēnešos!! :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]spotty_flyer
2014-10-15 19:27 (saite)
Ui, par izlutinātiem bērniem i nerunā, mana lielā kaza (7g) ir pārlutināta ka bail, mazajai gan vēl ne vārda, bet laikam palīdz, ka mēs esam tomēr 2000km attālu. Bet vispār kad tad mēs viņus tā kārtīgi mīļosim, ja ne tagad? Un princešu kleitas un bučas un opā?!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?