mena ([info]mena) rakstīja,
@ 2008-12-12 14:33:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Es pat nesaprotu, cik bīstami tas ir....
Es pat kā tjipa "grāmatvedis" nesaprotu, vai tas ir bistami, vai kāds ir jābrīdina, un vispār, cik liela ir iespēja "uzķerties".

Iedzīvotāju ienākuma nodoklis: 3. pants, 2, 1. punkts: "Ja maksātājs taksācijas gada laikā gūst ienākumus, kuri tiek aplikti ar nodokli pēc atšķirīgām likmēm, apliekamo ienākumu saskaņā ar šā panta otro daļu nosaka, šā panta otrās dāļas 1., 2. un 3 punktā minētos atskaitījumus sadalot proporcionāli starp atiecīgajiem ienākumu veidiem."

Es uzreiz iedomājos TULKUS, jo tie taču parasti strādā ar autorlīgumiem. Iedomāsimies tulku, kuram ir darba algas līgums - minimālās darba algas, kura tiek aplikta ar 25% IIN. Un visi pārējie ir autorlīgumu, kuri tiek aplikti ar 15% IIN.
A kas tagad, jārēķina kaut kāda proporcija?? Pašiem jādeklarē kaut kādi ienākumi, un jāmaksā lielāks IIN (jo, manuprāt, sanāks lielāks)?? Vai gaidīt, kamēr VID atsūtīs nodokli + soda procentus, a varbūt neatsūtīs??

KUR TU ESI SAULĪTE??


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mena
2008-12-12 15:29 (saite)
Jā, bet vai gadījumā Tev gada sākumā nebija, ka darba devējs samaksāja biku vairāk, jo nodokļa likme mainījās no 25% uz 15% autorlīgumiem?? tajā brīdī bija baigi forši, bet šitas...

Bet no otras puses, ja Tev ir tikai autorlīgums, Tev nav jāuztraucas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2008-12-12 15:45 (saite)
mums visiem kaut kādā brīdī atmaksāja kaut kādus nodokļus, jo likme mainījās uz tiem 15%, un mēs bijām valstij pārmaksājuši :) visi spiedza un priecājās, atkal vairāk neko nezinu :)

nujā, nekādu citu līgumu nav.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?