mena ([info]mena) rakstīja,
@ 2007-01-04 13:06:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
hmm
Es esmu tikai tāds dumjš vidējais aritmētiskais latvietis, bet jei bogu, pēdējā laikā sēžu un kasu aiz auss, un nesaprotu, kas tas tāds ir - valsts?? Kam viņa vajadzīga?? Pase?? Pilsonība?? Kāpēc man ir jāņem līdzi pase, lai pārieti pāri pļaviņai, uz kuras nez kāpēc mainās robeža?? Kāpēc dažus cilvēkus var saukt par nelegālajaiem imigrantiem tikai tāpēc, ka viņi vairs negrib dzīvot tur, kur dzīvo, un beidzot saņemas braukt dzīvot kaut kur citur??


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]janka
2007-01-09 14:43 (saite)
tātad Tu domā, ka bez valsts būtu labāk nekā ar valsti?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mena
2007-01-09 15:41 (saite)
Es nezinu. Es domāju, ka 12.gs vidējais aritmētiskais cilvēks nespēja iedomāties savādāku pasaules kārtību par karalisti un par kaut kādām vēlēšanām i iedomāties nevarēja. Un es domāju, viņam pilnīgi noteikti tā valdinieku būšana nepatika. Es domāju, ka es arī nespēju iedomāties savādāku pasules kārtību, bet man ne visai patīk esošā. Gan jau ar laiku viss manīsies.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]janka
2007-01-09 16:06 (saite)
es nebūtu tik pārliecināts, ka 12. gs. cilvēkam valdnieku būšana nepatika. atsaukties uz 12. gs. nav nepieciešamības, jo mūsdienu valsts modelis Eiropā sāka veidoties 15. gs, tomēr uzskatu, ka arī mūsdienu cilvēks ar valsti (kas nozīmē ne tikai indivīda apspiešanu, bet arī dažādu labumu nodrošināšanu) kopumā ir apmierināts. vēsture ir pierādījusi, kas notiek pēc tam, kad ļaudis "izlauzušies brīvībā" -- proti, viņi meklē jaunu valdnieku.

ne jau visi, protams.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?