tas ir absurds ([info]mazeltov) rakstīja,
@ 2021-07-16 12:48:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
No Guardian: 
 "Macron announced that from 21 July, anyone visiting a theatre, cinema, sports venue or festival with an audience of more than 50 people would need a health pass proving they were either fully vaccinated, had tested negative or were immune.
The same requirement will be extended to bars, cafes, restaurants, shopping centres (though not supermarkets), hospitals, long-distance trains, coaches and planes from 1 August, he said – including for children aged between 12 and 17 from 1 September.
People unable to present a valid health pass risk up to six months in prison and a fine of up to €10,000 (£8,500), according to the draft text of the law, while owners of “establishments welcoming the public” who fail to check patrons’ passes could go to jail for a year and be hit with a €45,000 fine."
Pilns raksts šeit: https://www.theguardian.com/society/2021/jul/15/france-achieves-record-covid-jabs-with-macrons-big-stick-approach
Vai cietums ir samērīgs sods?


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]kisswithafist
2021-07-16 17:59 (saite)
Šitādiem gan jau, ja citādi nesaprot

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mazeltov
2021-07-16 18:58 (saite)
Nu bet kur tad paliek izvēle? Viss, pret ko es iebilstu ir tas, valdības saka, ka ir izvēle, ja tās reāli nav dēļ tā, ka vienas izvēles gadījumā tu vari zaudēt darbu vai arī nevari rādīties kino, kafenēs, utt.
Es vēl piekristu, ka izvēle pastāv, ja valsts nodrošina bezmaksas testus tiem, kuri nevakcinējas, bet arī to Francija pārtrauks. Plus, franču valdība atbildību uzgrūž uzņēmējiem. Piemēram, kaut kāda maza dzertuve Francijas pāķos - viss jebatorijs un izmaksas ar kontrolierīcēm, kontrolēšanu (kamēr oficiante aiziet pēc dzērieniem, pie galdiņa piesēž extra pudeles brālis, reizē ierodas arī kontrole - mazais gağjušņiks maksā ragā 45k eur), tikšana galā ar agresīviem klientiem un/vai klientu zudums.
Tas viss ir tikai valdības shortcomings, ko tagad risina ar pātagu.

Mani uztrauc tas, ka ar šo tiek radīts precedents, ka cilvēkus var piespiest darīt to, ko viņi negrib. Ok, šoreiz veiksme, ka es gribu vakcinēties, bet nākamajā reizē var būt pilnīgi pretēji! Turklāt, dēļ šī labējā spārna partijas var kļūt populārākas - ja tās tiek pie varas, tad viens no veidiem kā šis var smagi atspēlēties.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kisswithafist
2021-07-16 20:46 (saite)
nu kā, ir izvēle - nevazāties pa krogiem, bāriem, kino, utt. Francūžiem gan šis varētu būt pagrūti. Nepatīk? Būs visiem lokdauns, a ko darīt, ka nesaprot.
Ja francūži ir kaut cik kā latvieši, tad gan jau meklēs veidus, kā strādāt pagrīdē un taisīt perēkļus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mazeltov
2021-07-16 20:53 (saite)
Nē, protams, ir melns vai balts, mans punkts par to, ka pietrūkst pelēkā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kisswithafist
2021-07-16 20:56 (saite)
Pelēkais diemžēl nestrādā :(

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mazeltov
2021-07-16 21:11 (saite)
Daudzas valstis reāli kavējās ar vakcinēšanu, man bija jāgaida līdz fucking jūnija beigām, lai vispār pirmo dabūtu. Vai es tagad triekšos 13h vienā virzienā, lai dabūtu otro? Obviously nē, potēšos, kad beigsies vasaras atvaļinājums.
Bet nu, big deal, ja gadu restorāni un shopping centri nebija opcija, viens mēnesis bez tiem ir sūds. Plus, lokālajiem restorāniem netiks mans $$, their loss.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?