tas ir absurds ([info]mazeltov) rakstīja,
@ 2020-06-28 13:29:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Saskaņā ar šodien Guardian ziņās publicēto, kopējais ar Covid inficēto skaits ir 10 miljoni un 499124 nāves.
Ja pasaules iedzīvotāju skaits ir 7.8 miljardi, tad:

inficētie kopā: 0.13% no pasaules iedzīvotāju skaita
mirušie: 0,006% no pasaules iedzīvotāju skaita

Gada laikā satiksmes negadījumos iet bojā apmēram 1.35 miljoni iedzīvotāju saskaņā ar PVO datiem par 2018. gadu: https://www.who.int/violence_injury_prevention/road_safety_status/2018/en/

Tad vēl ir malārija: 2018. gadā tika aplēsts, ka ir bijuši apmēram 228 miljoni malārijas gadījumu pasaulē un mirušo skaits - 405k: https://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/malaria

Bet nu tā kā malārijas gadījumi 93% gadījumu tiek reģistrēti Āfrikas kontinentā, protams, ka tas visus piš daudz mazāk nekā kovids Eiropā, ASV, Kanādā, Austrālijā.

Manuprāt, ja kovids būtu problēma tikai trešajās pasaules valstīs, tad šāda trobeļa vispār nebūtu.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mazeltov
2020-06-28 22:57 (saite)
Nu jā, ir tikai 2 grāvji, kuros iebraukt. Es laikam starp rindām uzrakstīju, ka visiem jāiet pie savām vecmammām un jāklepo viņām virsū.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]polija
2020-06-28 23:03 (saite)
nēnu es jau nesaku, ka Tu to rakstīji. Vnk vismaz te vietējā informatīvajā telpā neizskatās pēc psc umrjom, bet drīzāk pretējais grāvis.. Twitterī jau bij teksti, ka izskatās, ka lv stratēģija covid pārvarēšanai ir sagaidīt, kad pasaulē visvairāk saslimušo vienā dienā un tad atvērt robežas :D
Vnk lv jau arī reāli bija gadījums, kad atbrauc no ārzemēm, aizbrauc ciemos pie vecmammas (jo tak kāda karantīna, kādi ierobežojumi, covids ir pārspīlēts fuflo lai izsekotu un sačipotu tos cilvēkus, kurus nenobeigs 5G :D ), sabučojas un viss - vecmamma gatava. Nezinu gan vai izdzīvoja vai nē..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mazeltov
2020-06-29 01:09 (saite)
Nu mums visiem ir tikai labāk, ja seklā dīķa gala gēnu fonds mazliet paretinās. Ja cilvēkiem nepietiek, ja iesaka ievērot distanci un nerīkot kapusvētkus kuplā skaitā, tad tos tikai kovids var iztaisnot.

Kas man nepatīk - pārsvarā ir tikai cipari, par kuriem kolektīvi šausmināties. Tā kā es diendienā nodarbojos ar datu analīzi, tad pliki skaitļi nav nekas. Es gribu vairāk in-sight un deep-dive. Bet tā ir tikai dažādas datu druskas no kurām grūti salikt lielo bildi kopā. Cik no mirušajiem ir no pansionātiem, cik no mirušajiem ir liekais svars, cik mirušo bija tādi, kuri bija visādi citādi veselīgi, utt. Bet nu jā, datu aizsardzība utt.
Nu un tas, ka kovids medijiem bija izdevīga slaucama govs. Bet nu tagad ir atkal jauna, protams - BLM. Nesaku, ka nav svarīga, vnk ir atkal kaut kas jauns un kontraversāls, jo kovids visiem jau bija piegriezies. Es citreiz iedomājos, nez kā Austrālijā pēc tiem mega ugunsgrēkiem. Tas bija reāli karsts temats (pun intended), bet izčākstēja kopš kovids uzpeldēja. Tāds nepabeigts stāsts.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?