tas ir absurds ([info]mazeltov) rakstīja,
@ 2017-07-09 12:19:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
O, man ienāca prātā, kur diezgan labi atspoguļots business as usual sievietes dzīvē. Jaunākajās multenēs!

Piemēram, Zootopia: zaķītis-beibe sāk strādāt policijā; kolēģi gandrīz tikai džeki un visi vairāk vai mazāk plēsēji vai lieli zālēdāji. Viņa ir apņēmības pilna n'šit, bet kas notiek? Neviens viņu neuztver nopietni, cenšas nobīdīt malā, liek viņai nodarboties ar kaut kādiem vienkāršiem, viegliem darbiem bez īpaša riska. Šitā: https://www.youtube.com/watch?v=C0DmZeW72UU
Un viņai nākas līst no ādas laukā un strādāt, ka pakaļa putās (t.i., vairāk nekā citiem), lai citi kaut nedaudz viņu novērtētu, kā arī tad, kad viņa, nepakaļaujas pavēlēm un izdara kaut ko ārpus saviem tiešajiem pienākumiem, lai liktu sevi uztvert nopietni, viņai izvirza augstākas prasības nekā to prasītu no pārējiem kolēģiem (tur, kur viņu piespiež atrisināt lietu neticami īsā laika vai arī nāksies zaudēt darbu). Kā arī, otrā plāna lomas izpildītājs Lapsis arī viņu presē ar "tu esi tikai mazs zaķīts, tu neko nevari un nesaproti".

Moana - neesmu redzējusi multeni, bet dažus treilerus un dziesmas un tur arī ir tas tipiskais - tu esi meitene, tev noteikti nesanāks, tev jāturas tālāk no briesmām, tevi nav jāņem vērā, jo tu esi tikai meitene utt.
Piemēram, kaut vai šajā klipā (1:32): https://www.youtube.com/watch?v=i7YB9D3eh-8
Vai šajā (1:03): https://www.youtube.com/watch?v=LKFuXETZUsI

Brave vispār ir lieliska - mamma viņu cenšas piespiest uzvesties lady-like, kamēr Brave grib tikai jāt apkārt ar zirgu, šaut ar loku un darīt lielas lietas.

Beigu beigās jau viņas visas izcīna to savu vietu zem saules, bet džīzas fakin kraist, tas būtu bijis daudz vieglāk, ja nebūtu jāiet cauri tiem "tu esi tikai meitene, meitene tā neuzvedas" utt.

Bet vispār, viss jau sākas ģimenē. Kur mammas māca meitenēm izmantot fucking sievišķās viltībiņas (šitas liek manām asinīm uzvārīties) un tēti puikām neraudāt un darīt vīru lietas.

OK, viss, man jākravā soma, jo šodien plānā izvilkt savas bālās un treknās miesas saulē un lasīt tālāk "Great divide".


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]lennay
2017-07-09 14:19 (saite)
Breiv man ļoti patīk laimīgās beigas. Kur princese beigās neapprecas, un visi laimīgi aiziet pa mājām.

(Atbildēt uz šo)


[info]kaszczejs
2017-07-09 14:32 (saite)
Pēc tam tais darba traģēdijās bieži dzīvē sākas komēdija, kad sievišķis nu ir izlauzies... un sāk prasīt sev papildus bonusus par sievišķību.

(Atbildēt uz šo)


[info]missalise
2017-07-09 19:28 (saite)
Bet, ziniet, man kādreiz, kad es spēlēju, bija viens džeks, kas pret mani izturējās nu gluži tāpat kā pret džekiem. Kā tas izpaudās? Viņš stiepa tumbu un pasauca mani, lai es pieķeros pie otras puses. Un tā nu mēs stiepām to tumbu divatā.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?