tas ir absurds ([info]mazeltov) rakstīja,
@ 2015-09-20 19:05:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Vizināju savu pēcpusi pēcpusdienā apkārt pilsētai ar omju riteni, kuru aizdeva istabas izīrētājs. Tas ir viņa neglītais ritenis, kuru var arī nesaslēgt, jo tāpat neviens nezags. Kaut vai - priekšā esošais metāla groziņš iziris pa vīlēm un tiek vizināts kā tāds Baltās nakts mākslinieka-vulgaris eksponāts, kuru ne katram prātam izprast, kurš ne katram estētam acī iekritīs.

Enīvei, vizinoties vairākas stundas un kādu laiku apcerot dzīvi sēžot uz soliņa Vilhelmīnes parkā, nonācu pie šāda retoriska jautājuma: interesanti, kāpēc tos, kuri emigrē no Latvijas, lielākoties iedala balto salašņu/parādnieku/puskoka lēcēju kategorijā, kamēr attiecībā uz Sīrijas bēgļiem tiek postulēts - nē, tur taču pa pilnam zinātnieku, inženieru, sava amata pratēju, blablabla, it kā tā noteikti un nenoliedzami būtu lielākā bēgļu daļa. Varētu padomāt, ka tie, kas to apgalvo, būtu savas divas, trīs nedēļas stāvējuši uz Austrijas/Vācijas robežas un tos bēgļus anketējusi un pārbaudījusi viņu diplomus un LinkedIn profilus.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]apjukums
2015-09-20 22:07 (saite)
nu nenoliegsim, ka lielākā daļa no Latvijas emigrējošo šai valstī strādā siltumnīcās un fabrikās? tātad dara darbu, kas vietējiem nav gana labs?
ja paseko, kādi jautājumi tiek uzdoti FB latviešu grupās attiecībā uz darba iespējām Nīderlandē, man par to nav nekādu šaubu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mazeltov
2015-09-20 22:29 (saite)
Tāds priekšstats var rasties, jo tie, kuri ir izglītotāki un spēj atrast darbus atbilstoši savai augstākajai izglītībai - tie tajos forumos neapgrozās, jo viņiem pašiem viss ir skaidrs. Līdz ar to liekas, ka pilnīgi visi strādās siltumnīcās un fabrikās. Kas nav nekas slikts, jo tas nozīmē, ka nesēž nevienam uz kakla.
Es noteikti neapstrīdu to, ka to bēgļu vidū arī ir tādi, kuri ir izglītoti un varētu strādāt labi atalgotos darbos. Tikai nevajag liet, ka tieši šī sīriešu sabiedrības daļa ir vairākumā nevis parastā tauta vulgaris, kura arī meklēs darbus, kad būs iespēja, veikalos, siltumnīcās, fabrikās un kuri, tāpat kā attiecīgā latviešu daļa, būs tik pat aizspriedumaini pret baltīšiem kristiešiem kā baltīši pret tumsnīšiem muslīšiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

;)
[info]jan09
2015-09-23 21:19 (saite)
interesanti, kas vainas darbam, kas rada reālu produktu?
siltumnīcās neesmu bijis, bet fabrikās visā pasaulē (laikam tikai izņemot LV, kur fabriku vairs nav) strādā miljoniem cilvēku, pārsvarā pilsoņi un rezidenti.
ir nācies šādu fenomenu novērot gan SWE, gan GER, gan GB.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: ;)
[info]apjukums
2015-09-23 21:46 (saite)
Vainas nekādas. Lieta ir tajā, ka vismaz NL uz austrumeiropiešiem siltumnīcās skatās kā uz nabaga radiniekiem, kas par minimālo algu gatavi strādāt drausmīgas stundas un gatavi pa pieciem dalīt vienu istabu. Darba devēji berzē rokas un priecājas, ka A-eiropieši nekurn, bet rukā, kamēr vietējais bezdarbnieks trīsreiz padomās, vai grib celties piecos no rīta un visu dienu gar zemeņu stādiem līkņāt.
No otras puses, tas arī rada iespaidu, ka A-eiropieši ir melnais darbaspēks uz kuru vietējās darba normas neattiecas. Pēc diskusijām LV grupās jāsecina, ka daudziem nav ne mazākās nojausmas par vietējiem noteikumiem attiecībā uz reģistrāciju, nodokļiem, apdrošināšanu, minimālo algu vai citām elementārām lietām. Darbā iekārtošanas firma visu 'nokārto', bet paši kā no mēness nokrituši.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?