veed_logs ([info]veed_logs) rakstīja,
Es arī neesmu padziļināti par šo tēmu interesējies, bet ir skaidrs, ka ne krustabas, ne citas tautiskās tradīcijas nav PSRS laiku izgudrojums. Varbūt tevi pārsteigšu, bet ir arī virkne citu tautisko svētku un gadskārtu bez Jāņiem. Un tie arī nav PSRS laiku izgudrojumi. Par to visu, starp citu, var viegli pārliecināties kaut vai palasot tautasdziesmas (kas arī nav PSRS laiku izgudrojums). Diez vai Laima vai Māra tautasdziemās nāca pie pādes uz katoļu baznīcu pie mācītāja skaitīt pātarus, diezin, ka vai. Un tautasdziesmas ir vairāk, nekā 100 gadus vecas, ja nu kas.

Var nedaudz likt lietā arī parastu loģiku. Proti, diezin vai tie ļaudis, ka dzīvoja tagadējā Latvijas teritorijā pirms kristietības ieviešanas tikai svinēja Jāņus un nepiekopa nekādas citas tradīcijas.

Interesanta ir arī tava versija par PSRS laiku izgudrojumiem, "ko likt pretim" baznīcas tradīcijām. Nu, baznīcas tradīcijas jau nu tiešām bija PSRS viens no spēcīgākajiem aspektiem. Pati spēcīgākā baznīca pasaulē - PSRS baznīca. Vai arī PSRS-isti spieda uz latviešu nacionālismu, lai mazinātu baznīcas ietekmi? Tiešām neiebraucu tavā loģikā.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?