tas ir absurds ([info]mazeltov) rakstīja,
@ 2015-05-01 12:59:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
prostitute for Latvia it is: http://uk.businessinsider.com/google-cost-searches-2015-4

Droši vien, ka politiskās.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]laba_doma
2015-05-02 11:38 (saite)
googlē.com ierakstot "how much does cost in latvia" (metodika, pēc kuras tika veidota tevis publicētā karte), pirmais, ko google ar autocomplete man piedāvā, ir "how much does food cost in latvia", otrais - "a beer", trešais - "stuff", ceturtais - "a pint", piektais - "to study". Prostitūtu nav. Tas ir ar pārlūku, kam ir iztīrīta kešatmiņa (ļoti svarīgs nosacījums).

Taču, tā kā šie meklējumi ir angļu valodā, tie rāda, ko Latvijā meklē ārzemnieki, nevis Latvijas iedzīvotāji (metodikā nekas nav teikts, ka būtu izmantota attiecīgās valsts valoda).

Ja meklē latviski "cik Latvijā maksā", autocomplete man piedāvā divus variantus: pirmais ir "cik latvija maksa aborts", otrais ir "cik latvija maksa dns" - abi bez garumzīmēm, tātad diezin vai Latvijas latviešu meklēta frāze. Visticamāk, tie ir latviešu emigranti, kuri, spriežot pēc tā, kas, domājot par savu tēvzemi, nodarbina viņu prātus, nav bijis latviešu sabiedrības skaistākais zieds.

Vēl viens iemesls, kāpēc frāze "cik Latvijā maksā", visticamāk, nenāk no Latvijas latviešiem, ir tas, ka latviešu valoda tās izplatības dēļ jau pati par sevi ir ierobežota Latvijas teritorijā, līdz ar to Latvijas latvietis drīzāk meklētu vienkārši "cik maksā [tas un tas]".

Pirmie divi, ko autocomplete man piedāvā pie "cik maksā", ir "pase" un "pases maiņa", trešais - "elektrība", ceturtais - "magnētiskā rezonanse". Un šie rezultāti pēc rakstura savukārt ir pilnīgi pretēji tam, ko piedāvā tevis publicētā karte, pēc kuras varētu domāt, ka Latvijā pārsvarā dzīvo vieglprātīgi izvirtuļi, kuru lielākā rūpe ir, kur pa lēto nopisties. Patiesībā Latvijas latvieši ir atbildīgi cilvēki, kas cenšas turēt kārtībā savus dokumentus un veselību un vienlaikus uztraucas par dzīves dārdzību.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mazeltov
2015-05-03 18:18 (saite)
Es domāju, ka šī karte atspoguļo to, kādu informāciju meklē tūristi par citām valstīm.

Par rezultātiem - manuprāt, tos var ietekmēt laiks, kad šis pētījums veikts. Domāju, ka rezultāti nav vienmēr vieni un tie paši, bet var mainīties. Piemēram, kad tu meklēji "cik maksā", tad rezultāti par pasi un elektrību man liekas izskaidrojami ar jauno Latvijas pases dizainu un to, ka uzsākot pārdot elektrību brīvajā tirgū, bija ļoti daudz neskaidrību.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]laba_doma
2015-05-03 19:49 (saite)
Piekrītu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]polija
2015-05-04 09:15 (saite)
Cik novērots rezultāti atšķiras arī atkarībā no IP adreses valsts. Pat, ja kompis ir viens un tas pats, kešatmiņa iztīrīta, utt...

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?