tas ir absurds ([info]mazeltov) rakstīja,
@ 2015-04-27 12:37:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Draudzenes bilžu galerija ar "atceries padomju laikus" slimnīcas ēdieniem (cīsiņi + makaronu salāti brokastīs vulgaris) lika aizdomāties par tēmu "ja es būtu lielas slimnīcas saimniec(ist)iskā vadītāja Latvijā".

Situācija visnotaļ neapskaužama tikai viena iemesla dēļ - baigi maz naudas, lai izvērstos.

Ar brokastīm visnotaļ mazākā bēda - vannas lieluma katls ar dažādu graudaugu pārslu biezputrām ik rītu + "Jo tas ir veselīgi" banneris uz putras izdales ratiņiem - problem solved.

Savukārt pusdienas un vakariņas, kurās jāapvieno ātri + lēti + var iztikt ar nelielu nemotivētu virtuves darbinieku skaitu + maza iespēja, ka izsauks alerģisku reakciju + nesatur GMO un ķīmiskas vielas + veselīgi + barojoši (nu tā, lai nebūtu sajūtas, ka esi kļuvis par dalībnieku Svara vērotājos piespiedu kārtā) - lai jums veicas šajā rēbusā!


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]str
2015-04-27 20:05 (saite)
tur jau tas pats, kas skolām un bērnudārziem ( man tāliekas)

kur lielākai daļai ēdiens netiek gatavots uz vietas, bet atvests termosos, tātad tas tiek gatavots vēl lielākos katlos.
/ slimnīcās jau arī dalās- pēc diētām > http://sanatorij.lv/lv/edinasana/dietas/

(Atbildēt uz šo)


[info]krazuu
2015-04-28 15:16 (saite)
Kad man omiņš bija pansionātā, tad es mazliet palūrēju, ko tur dod ēst.
Vakariņas ir mazāka bēda, jo vakariņās ir kaut kas maz. Galvenā maltīte bija pusdienas. Kombinācijas un ēdieni bija dažādi, bet viss, protams, vienkāršs, kā jau laukos. Un, ja nav zupa, tad ļoti bieži bija kartupeļi + kaut kas. Es, protams, vēlētos vairāk salātveidīgo paiku arī, bet gan jau tur viņi bija pielāgojušies penšu gaumei nevis pilsētas meitenes kaprīzēm :)
Bet lai nu kā - porcijas bija dikti milzīgas. Manuprāt tur liela daļa no maltītes pēc tam bija atdodama vietējiem cūčiem, jo mazkustīgie / nekustīgie penši nekādi neapēda tās porcijas, kas bija tādā lielumā, ka pat man tur būtu ko dikti paēsties. Tb porcija varbūt ne milzīga pēc maniem ieskatiem, bet tomēr krietni par lielu tiem večukiem, kam pusdienās pietiek ar pusotru kartupeli un nanokotletīti.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mazeltov
2015-04-29 06:51 (saite)
Smējos par nanokotleti :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mena
2015-04-28 15:37 (saite)
Pēdējo četru gadu laikā esmu bijusi Gaiļezerā 2 rezies, Stardiņos 1 rezi un Dzemdību namā 1 reizi, un jāsaka, ka visur baroja ļoti ok. Vismaz man nebija pretenziju ne pret sastāvu, ne izmēru (man garšo putras), un drīzāk kaitināja radinieku pienesumi, - jo tā jau maz kusties, līdz ar to arī ēst gribas mazāk, un ar slimnīcas ēdienu pilnībā pietiek, plus nez kāpēc nes neveslīgās bulciņas, vai kaut ko neatļautu (pēc operācijas), un tā... Vienīgi izbrīnīja salda, melna tēja Dzemdību namā pirmsdzemdību nodaļā, bet tas nu tā.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?