tas ir absurds ([info]mazeltov) rakstīja,
@ 2015-01-03 21:11:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Iepirkšanās lēkme
Šodien gāju deldēt kredītkarti. Izplosījos pa viktorijas sekrētu pēc kā nācās iedzert espresso un apēst bulciņu, jo sekrētā pavadīju kādu pusotru stundu, šķiet. Jo, lai atrastu kaut ko tiešām labu bez white trash vai queen latifa piegaršas, ir jāizrokas cauri ļoti, ļoti daudzām kastēm, nemaz nerunājot par to, ka atrodot lielisku krūšturi, nav iespējams atrast tā paša stila biksītes un otrādi. Rezultātā man ir viens "ņem mani tūlīt" komplekts, zils petroleju slavinošs komplekts un kaudze ar ērtu kokvilnu, jo snovojot vai downhillojot ar riteni pakaļā ielīduši stringi nav tas, uz ko gribētos fokusēt uzmanību. 
Iegāju L'Occitaine un pie manis viena pārdevēja pienāca divreiz, lai apvaicātos, vai nevajag palīdzēt. Man liekas, ka viņa bija reāli zem kaut kādām ripām vai trankvilizatoriem, nezinu kurš, bet viens no tiem bija rakstīts viņas sejā. Starp citu, viens no smaržūdeņiem liekas ļoti labs - peoniju jeb pojeņu - tas tagad ir manā šortlistā. 
Pēc tam nolēmu iziet no komforta zonas un iegāju Sephora un beidzot saņēmos pajautāt kā kosmētikas magnātu-krāsotāju stūris darbojas un noskaidroju, ka acis izkrāšļo bez maksas. Bez maksas ir sarkanā lupata ebrejam dvēselē, tāpēc noziedoju padsmit minūtes, lai sagaidītu rindu uz krāsošanas krēslu un tiešām, tikai 3 slotiņas un 7 krāšļi un manas acis beidzot bija pamanāmas. Kamēr gaidīju, atradu vienas foršas smaržas - Repetto. Tagad jāizdomā, kuras man piestāvēs vairāk - L'Ocittaine pojenes vai Repetto ar balerīnu. Tad, acis zibinot, iegāju Billabong un iepirku lielisku mugurā velkamu seģeni un visa apmierināta ar savu šopinga lēkmi, devos mājās, kur man pasniedza absolut ar aso tomātu sulu un seleriju, jo, kāpēc ne, vai ne? Turklāt sniegs ir sūdīgs un rīt uz kalnu braukt nevar.
Ā, atpakaļceļā uz mājām redzēju kaut ko ļoti ironisku - man pretī apsēdās džeks, kurš noņēma pižiku ar slāvu zvaigzni pieres vidū un tad atklājās, ka viņš ir ebrejs, jo zem pižika bija arī tā ebreju cepurīte, kuras nosaukumu es pēkšņi nevaru atcerēties. Un tad es domāju, vai tas nav tiešām smieklīgi, cik ļoti viņa tauta kauc un ņaud par slaktiņu, ko tai sarīkoja Hitlers, savukārt nēsāt cepuri, kas simbolizē tādu pašu lopkautuvi gan ir OK. 
Upd. Atcerējos, kipa.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]kaszczejs
2015-01-04 10:35 (saite)
Kipu var nēsāt jebkurš, žīdzemē netrūkst pārdošanā tādu ar, piemēram, NHL klubu simboliku :-)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mazeltov
2015-01-04 20:29 (saite)
Es domāju, ka viņš bija gan, jo tas bija ebreju biezi apdzīvots rajons, kur tas autobuss brauca.
Turklāt - kāda jēga viņam būtu izlikties par ebreju Toronto?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kaszczejs
2015-01-05 11:47 (saite)
Kipas nēsāšana nebūt nenozīmē tikai, ka tu esi vai izliecies par ebreju :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mazeltov
2015-01-05 14:15 (saite)
Ko vēl tas nozīmē?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kaszczejs
2015-01-05 14:17 (saite)
To, ka jebkurš cilvēks var nēsāt cepuri un neko speciāli ar to neapzīmēt. Man arī ir bijusi kipa galvā, un tad?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mazeltov
2015-01-05 14:25 (saite)
Haha, kipa jau nu gan ir baigā cepure :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kaszczejs
2015-01-05 14:37 (saite)
Ne mazāk kā sarkanzvaigžņotā.
Starp citu, palūrēju Tīklā - kipa ar NJ Devils emblēmu 15 eiras maksā!!!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gaujard
2015-01-04 12:20 (saite)
praktisks jautājums ne pa tēmu. kā iekļūt Kanādā kā tūristam? vai patiešām ir tik sarežģīti, kā aprakstīts oficiālajos avotos - ikkatru pratina uz robežas, liek uzrādīt ārsta zīmi par labu veselības stāvokli, darba līgumu vai tamlīdzīgu dokumentu kā pierādījumu par to, ka tēvzemē tev ir saistības, bankas izrakstus par pietiekamiem līdzekļiem utt.? vai pirms izlidošanas ir jāreģistrējas kādā imigrācijas sistēmā (kā dodoties uz ASV)?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mazeltov
2015-01-04 20:24 (saite)
Ikkatru pratina, bet ārsta zīmi vai bankas konta izdrukas gan neliek uzrādīt. Kad lidoju atpakaļ uz Toronto oktobrī, tad man uzreiz neiedeva vietu lidmašīnā, jo man bija tikai vienvirziena biļete un es teicu, ka plānoju tur uzturēties vismaz 3 mēnešus un tad panesās jautājumi par to, kā es plānoju sevi tur uzturēt, kā es vispār varu uz tik ilgu laiku braukt, blablabla. Tas, ka man ir long-term boifrends, kuram tur ir labs darbs un kurš spēj mani uzturēt, ar to viņiem īsti nepietika, jo boifrends, tas, protams, šaurpierainoprāt, ir kaut kas neīsts un nepastāvīgs (ne tā kā rietumnieku laulības ar 50% šķiršanās iespējamību). Tad man nekas cits neatlika kā teikt, ka man ir darbs Amsterdamā (rādīju līgumu, bet viņi neskatījās detaļas), kas man ļauj strādāt attālināti un ar to viņiem beidzot pietika.

Kopumā mani pratināja 5x - kad čekojos lidojumam, pie boarding galda, lai mani tomēr ielaistu ļotenē, kad izkāpu no lidmašīnas, bija viens čekpoints, kur iečeko pases un vnk pajautā, kāpēc brauc un tad vēl divos čekpointos. Pēdējais bija visforšākais, jo ierēdnim patika snovot un tad nu mēs papļāpājām vairāk par to un nevis par to, kā es grasos sevi uzturēt.
Kad lidoju pirmoreiz, tad bija mazliet savādāk, jo kaut arī man bija vienvirziena biļete, toreiz man bija arī vēstule no viņu imigrācijas dienesta par to, ka man ir piešķirta darba atļauja uz gadu work & travel programmas ietvaros.

Bet, principā, ja tev ir atapakļbiļete, tad viņi tik ļoti neprašņās, lai gan atpakaļbiļete, manuprāt, reāli taču neko nenozīmē - tu vari vienkārši pārcelt atapakaļlidošanas datumu vai arī ļotenē neiekāpt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mazeltov
2015-01-04 20:25 (saite)
Ā, un nav jāreģistrējas nevienā sistēmā - lidmašīnā tev iedos tikai lapiņu, ko aizpildīt ar personas datiem un viss.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mazeltov
2015-01-04 20:26 (saite)
Ā, un ja tu iebrauc no Kanādas ASV ar auto, tad arī nav jāreģistrējas tajā sistēmā, kuru pieminēji - tad tikai jāsamaksā 6 dolāri un jāaizpilda neliela veidlapa ar personas datiem un viss.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gaujard
2015-01-04 21:34 (saite)
uhhh, tencinu par info!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]antuanete
2015-01-04 23:05 (saite)
Braucu 2012. gadā kā tūrists; uz robežas iztaujāšana noteikti bija mazāka, nekā parasti ielidojot ASV. Ja ir atpakaļceļa biļete, tad problēmām nevajadzētu būt, pajautās uz kurieni brauc, kādā nolūkā u.tml. Šķiet, jautāja arī par to, cik naudas ir līdzi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?