tas ir absurds ([info]mazeltov) rakstīja,
@ 2014-09-16 22:59:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Katru reizi, kad stiepju lejā uz misenēm sašķirotos atkritumus (pārstrādājamie un kompostējamie) nodomāju, ka tas ir vienkārši vāks, cik ātri tos maisus var piepildīt divu cilvēku mājsaimniecība. Bet vispār, kopš brīža, kad sāku šķirot, redzu, cik tomēr daudz šķirošana ietekmē, jo tā miskaste, kas ir reāli miskastemiskaste - tā tagad pildās ļoti lēni, bet gan jau varētu vēl lēnāk.
Man ļoti patīk Zviedrija šajā ziņā - interesanti, kā viņi varēja panākt, ka iedzīvotāji ir tādi šķirošanas čempioni.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]scope
2014-09-17 07:54 (saite)
Iespējams, ka ar pātadziņu jeb pietiekami lieliem maksājumiem par nešķirotiem atkritumiem, pretstatā maziem, ja viss sašķirots.

(Atbildēt uz šo)


[info]udensroze
2014-09-17 09:28 (saite)
1kart vinju "mindsets" ir pavisam savadaks. 2kart atkarigs no pasvaldibas: bet pa lielam skiroto nodod bez maksas, par neskiroto jamaksa, biezhi pat sver kg; citreiz vel par katru nodoto food kg tev dod pretii bezmaksas neskirotos kg
un taa taalaak :)

(Atbildēt uz šo)


[info]evy
2014-09-17 10:42 (saite)
berliinee kad dziivoju, man dziivokljbiedrs ljoti garu eepastu atsuutiija par atkritumu shkjiroshanu un to izveshanas izmaksaam. ar taadu spiedieninju, ka nu davai, nav izveeles, jashkjiro. mums virtuvee bija 3 miskastspainji un divas kastes - katrs dazhaadam materiaalam! :D un miskastes neshana uz iekshpagalmaa novietotajiem konteineriem vispaar bija kaut kas! mees ar otru dziivokljbiedreni vienmeer divataa gaajaam, jo dazhas vaacu babulenes pie loga seedeeja un komenteeja, ja kaut ko ne tur iemeta :D

(Atbildēt uz šo)


[info]pecuminjsh
2014-09-17 12:05 (saite)
Papildus vēl jau pieminētajām lietām, ir jau arī nodoklis, kas pievienots, piem, pet pudelēm, kuru, ja tu viņas nodod, vari dabūt atpakaļ, bet, kad pērc - nav izvēles, ir jāmaksā.

Bet es nedomāju, ka tā ir tikai nauda, vismaz tiem, skandināviem, ko es zinu, tā ir arī pārliecība par savas valsts dabiskā skaistuma saglabāšanu.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?