tas ir absurds ([info]mazeltov) rakstīja,
@ 2014-09-11 11:27:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:ascendum, kkf

I am not alone!
Viens foršais brīdis tajā nedēļā, kad rakstīju par "Ascendum", bija tas, ka pie ir.lv intervijas ar Gundegu Repši bija komentārs, kas nozīmē tikai to, ka ne tikai man liekas, ka arī inteliģencei vajadzētu mazliet pierauties ar savām šeptītēm:

"SandraJ: Mani kārtējo reizi šokē liekulība - nenormālākā IR žurnālistes A.Burves-Rozītes un valsts amatpersonas rakstnieces G.Repšes liekulība. Patiesībā šo interviju bija vērts likt nevis žurnāla 44. , bet vismaz 4. lapā , jo tā parāda ar ko sākās Zolitūde un mūsu sabiedrības bojāeja - ar sabiedrības galvu - un pirmkārt, jau ar rakstošo - literāro sabiedrības galvu.

Mēs visi saprotam,ka Zolitūdes traģēdija bija kā sekas valstī esošajai korupcijai un labi apmaksāto un priviliģēto valsts amatpersonu bezatbildībai - kopējai bezatbildībai.

G.Repše ir gaidījusi un gaida, ka pēc traģēdijas sabiedrība mainīs šo situāciju. Interesanti - kā viņa to ir iedomājusies - kas sabiedrībai bija jādara,ja viņa pati pārstāv un ir šī korumpētā, bezatbildīgā valsts amatpersona un neko nav darījusi un kā var noprast - darīt negrasās.

Ieejiet VKKF mājas lapā. Vai jūs tajā gūstat priekšstatu par kultūrai piešķirto līdzekļu izlietojumu, par principiem kam un kā tiek piešķirta nauda? Es tādu negūstu. Tur ir miljons jautājumu un labi , ja 100 atbildes.

Kad savus jautājumus rakstiski uzdevu VKKF un nesaņēmu atbildi, piezvanīju viņam. Man viņš atbildēja - bet kās jūs tāda esat,lai mēs jums kaut ko atbidlētu. Jā - kas es esmu - sūds, protams, prasts ziņkārīgs sūds, kas bāž savu smirdīgo degunu, tur kur nevajag. Un tad Repše gaida,ka sabiedrība iebildīs pret korupciju un bezatbildību!!? Kā viņa to ir iedomājusies - lai citi kļūst godīgi, atvērti, finansiāli caurspīdīgi, bet viņai = tam visam nav sīkas vaļas - ziniet. Liekulības paraugstunda!

Ja es kļūdos - izlabojiet mani. Bet - pirms apmēram gada, kad rakstīju to vēstuli, VKKF mājas lapā bija pieejama un izlasāma VKKF ētikas kodeksa deklarācija. Un tajā bija minēts, ka vēlākais divu dienu laikā tiks atbildēts jebkura Latvijas pilsoņa jebkurš jautājums. Kad es Vērpem uzdevu jautājumu - kā tad tā - savā ētikas kodeksā jūs sludiniet vienu - ka atbildēsiet jebkuru jautājumu , bet realitātē jūs vispār neatbildiet,tikai rupji pazmejiet jautātāju, pat to, ka neatbildēsiet - pat to jūs neatbildiet. Uz to man Vērpe atbildēja ,ka šim ētikas kodeksam ir tikai deklaratīvs raksturs. Un šobrīd - šāds ētikas kodekss viņu mājas lapā nav atrodams. Varbūt dziļi kaut kur nobāzts un nokodēts ir - būšu pateicīga, ja kāds man to uzrādīs. Es to šobrīd tur neredzu. Acīmredzot taču traucēja, varbūt vēl kādam radīja nevajadzīgus jautājumus, varbūt sirdsapziņas tramdīja?

Un valsts amatpersona, kura darbojas tādā iestādē, ar labākajām totālo rēžimu darba metodēm - pilnām mutēm žēlojas žunālistei un žurnāliste piekrītoši krata galvu - nu ja - traki, baigi traki, baigie zagļi un korumpanti visapkārt. Piedodiet - ar ko jūs abas dāmas atšķiraties no tiem būvniekiem - ziedojumu devējiem , kuru rokas un nu jau dzīves tieši ir izmērcētas nevainīgās asinīs? Liekulības talantā jūs būvniekus noteikti pārspējat. Gods kam gods.

Deklarēts ,ka priekšroka ir literārās jaunrades darbiem. Paskaitiet, kādas summas aiziet Neputna mākslas albumiem, Ventspils raksntieku mājai, Ikstenas lidojumiem un Ikstenas vīra dalībai konferencē Zviedrijā.

Padomājiet - kā tas nākas,ka valsts amatpersona nevis rīko konkursu - pat ja tikai formālu, bet saņēmusi pašu debesu inspirāciju tūlīt apzvana draugus - jā jā - savus draugus un vienojas par kopēju projektu. Un tāda korumpante žēlojas par korupciju valstī ? Maucības paraugstunda - nepatīk - banojiet mani laukā.

Satori.lv Šlāpins mani izbanoja. Jo satori.lv komentāros es tieši tāpat paudu savu viedokli,ka ASCENDUM ir koruptīvs, noziedzīgs iestādījums un ka satori.lv būtu jāsolidarizējas ar sabiedrību un beidzot jāprasa no valsts amatpersonām atbildība un jāatsakās sadarboties ar ascendum.
Nekas tāds jau nav noticis, jo satori.lv un ascendum tieši tāpat kā Repše un Burve -Rozīte uzskata, ka jāatīrās un jākļūst godīgiem visiem citiem - mēs tikmēr te vēl pazagsim, draugus apdāvināsim, pa pasauli izvizināsimies - bet jūs tur sakārtojaties draudzīgi un taisnīgi.

Sabiedrība ar tik slimu galvu nav dzīvotspējīga, diemžēl. Kā nacionāla, nacionālas valsts sabiedrība noteikti nē."



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]daria
2014-09-11 20:53 (saite)
Vai Tu neesi pamanījusi, ka latvieši ir izteikti kristieši un vadās pēc principa lai-pirmais-met-akmeni-tas-kurš-nav-grēkojis? T.i., katram, kurš ir kaut cik sadzirdams, ir kāds melnais traips un sirds nav kā dimanta oliņa. Paver muti un pretī saņemsi mēslu kravu, kas norok un diskreditē visus apvainojumus.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mazeltov
2014-09-11 21:45 (saite)
Tev ir kāda ideja, kā to risināt?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]daria
2014-09-11 23:14 (saite)
Ja man vai kādam citam būtu zināma baigā panaceja, tad droši vien to mēģinātu pielietot, ne.

Es domāju, ka to tā baigi ātri nemaz nevar atrisināt, revolūcija noved pie destrukcijas, power corrupts utt. Tu turpini huligānēt - lai gan man neliekas, ka tas baigi daudz ko dod, tomēr kaut kāda skabarga kurpē arī ir nepatīkama; daudzas skabargas var novest pie sabrukuma. Es vēl arvien mēģinu saprast, ko/kā es varu darīt. Atgriezīšos LV, tad redzēs.

To visu jau vieglāk redzēt no attāluma, kamēr pašiem nav nekādu darīšanu. A ko darīt, kad - labākajā gadījumā - pats pat neesi īsti sasmērējies, bet zini, ka Tavs klasesbiedrs/kaimiņš/draugs naudu dabū ne gluži tīri? Varbūt pat īsti nezini, pierādījumu nav, bet diezgan skaidra nojauta? Cilvēks jau labs, tikai ķepā ņem? Tādas mazas, cilvēcīgas dilemmas.

Bet nē, man nav atbilžu, vari man tagad uzbraukt, gudri dirst nav malku cirst utt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mazeltov
2014-09-11 23:51 (saite)
Protams, ka mani ieraksti kaut ko dod - tu nemanīji, kā ciba sacepās, cik ierakstu un viedokļu par šo tēmu parādījās? Tā kā nenoniecini to, ko es daru, ja pati neesi darījusi vispār neko. Tev kādreiz vispār cibā ir bijis ieraksts, kas nav bijis par Maslova piramīdas pirmo pakāpienu?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]daria
2014-09-12 00:00 (saite)
:D welcome, welcome.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]jff
2014-09-12 08:44 (saite)
Vai Tev neliekas, ka stipri atvieglo rīcību tādam Šlāpinam, jo arī Tu pati ar vieglu roku bano visus, kuri atļaujas būt kritiski? Kā rezultātā viņš varbūt pat nejūt sirdsapziņas pārmetumus, nospiežot savā pakļautībā esošo satori ban pogu?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mazeltov
2014-09-12 16:41 (saite)
It kā jā, it kā nē. Jā, es arī banoju, kas ir tā kopīgā iezīme, taču - es par šīs dienasgrāmatas rakstīšanu nesaņemu naudu un neatrodos kādas biedrības paspārnē, kura totāli nav ieinteresēta, lai izplatītos tādi viedokļi, kā šī ieraksta citētajā komentārā - ka satori derētu atteikties no sadarbības ar Ascendum, kuri ņem naudu no uzņēmumiem, par kuriem ik pa laikam ir skandāli un smagas aizdomas par korupciju un draudzēšanos ar pareizajiem cilvēkiem, lai tiktu pie lieliem valsts pasūtījumiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?