tas ir absurds ([info]mazeltov) rakstīja,
@ 2014-04-07 20:22:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:toronto, travel











Vai jūs pamanījāt arī mazo gorillas bērniņu?









(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]str
2014-04-08 07:39 (saite)
zaļā smuka

(Atbildēt uz šo)


[info]fjokla
2014-04-08 11:32 (saite)
Ach! tā leduslāča mīla pret bērzu:)

(Atbildēt uz šo)


[info]liljabrik
2014-04-08 12:58 (saite)
zoodārzi ir jāaizliedz

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mazeltov
2014-04-08 15:14 (saite)
Tas būtu ļoti jauki, bet vispirms ir jāaizliedz:
- malumednieki;
- mežu izciršana;
- miljons dažādu lietu ražošana;
- rūpniecība;
- kuģošana;
- varbūt arī cilvēki vispār.

Zoodārzos dzīvo daudzi dzīvnieki, kuri ir apdraudēti, tādu vai citādu iemeslu dēļ un galvenokārt jau tādēļ, ka vai nu viņiem brīvdabā vairs nav kur dzīvot, vai arī brīvdabā viņus nemitīgi nogalina.
Bet, protams, zoodārzos ir arī dzīvnieki, kuri nav apdraudēti it nemaz, taču tur atrodas, lai piesaistītu apmeklētājus, kuri ienes naudu, lai visu to baru, ieskaitot kritiski apdraudētos uzturētu, pavairotu, izglābtu no iznīcības. Tāpēc zoodārziem nav tikai viena - melnā puse.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mazeltov
2014-04-08 16:11 (saite)
Varbūt šis piemērs tev patiks - kādu laiku no Āfrikas vairs nesūta gorillas uz citu kontinentu zoodārziem, bet gan tur viņus rezervātos vai bāreņu gorillu centros un tad palaiž dzīvot rezervātos, taču vietējie viņus ļoti apdraud, jo nogalina gaļas dēļ (vienkārši viņi tā vienmēr ir darījuši un ieradumus lauzt ir grūti, it īpaši, ja vēders tukšs, bet kaut kādi baltīšu gudreļi kaut ko nesaprotamu par dabas sargāšanu murkšķ) un arī visādu suvenīru dēļ - piemēram, pelnutrauks no gorillas plaukstas.

Vēl ir arī rezervāts Āfrikā, kur viens džeks tur lauvas rezervātā, bet tur lielākā problēma ir naudas trūkums - rezervātu nav iespējams atvērt apmeklētājiem, kas ienestu piķi, līdz ar to, kaut arī viņš tās lauvas sargā, var notikt arī tā, ka tas ir jāklapē ciet un lauvas, kuras neviens citos rezervātos neņem, nāktos nogalināt. Pirms kāda laika uzņemtajā dokumentālajā seriālā viņam jau tad trūka vietas, kā tās lauvas izvietot un nācās lauvenes turēt uz pretapaugļošanās zālēm. Toronto zoodārzā arī gorillām tās reizēm jālieto, jo zoodārzi nevar atļauties puiku gorillas, jo barā var būt tikai viens gorillu tēviņš, tāpēc ir velkomētas, galvenokārt, sieviešu dzimuma gorillas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?