tas ir absurds ([info]mazeltov) rakstīja,
@ 2014-01-06 17:30:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Ieiešana veselīgas dzīves ahujā
Kopš atradu virtuves skapītī blenderi, mans draugs ir izvilcis laimīgo loterijas biļeti būt par izmēģinājuma trusīti, kuram nākas OBLIGĀTI nogaršot, piemēram, smūtijpļurzu, kuras galvenā pamatsastāvdaļa ir brīnišķie virziņkāposti (kaut kādas kruzuļotas lapas).
Bet tas ir tikai sākums, jo šodien netālajā augļu un drāzeņu (es nepārrakstos) veikalā sapirku divus maisus ar viskaut ko sazin ko, tā kā atliek tikai novēlēt viņam izturību un garšas kārpiņu gatavību.

Vispār tie augļdrāzeņu veikali-lafkas ir reāli labie. Nelieli būcenīši, kādu 10-16 kvadrātmetru lielas telpas, kurās atstāta apriezta U-veida eja un tad tu tur slāj ar savu dzelzs groziņu un lokies augšup un lejup pārkrāmējot to ar sīpoliem, visādiem tur bēbīšspinātiem, papaijām, pepelsīniem, laimiem, ananasiem, saldajiem kartupeļiem, utt., u.t.jpr. Visos šajos veikaliņos pie varas ir šķībīši, bet man pie viņiem patīk iepirkties, tādi pozitīvi un visu vienmēr veicīgi sakrauj iepirkuma maisos, kā arī, kas man patīk vislabāk - sakrāmē tās visas mantas tā, ka smagākās/cietākās lietas ir apakšā, vieglākās augšā. Darbdienu vakaros labāk vispār tur neiet, jo tad ejā ir sastrēgums un tad jāgaida, kamēr visi izvēles savus šalotes sīpolus un sarkanos piparus, lai tiktu līdz pašai vajadzīgajām lietām.
Kā arī - tur vēl ir daudz visādu dārzeņu/zaļumu/augļu, ko vēl neesmu pamēģinājusi, jo vienkārši nezinu, ko ar šiem darīt. Piemēram, manioka sakne (cassava/yucca root), kura ir ikdienā brīvi pieejama parastajā pārtikas veikalā un par kuru internetā ir rakstīts "If prepared incorrectly, the cassava plant can produce cyanide, a deadly compound when consumed." Challege accepted! :D (pagatavot tā, lai izdalās cianīds).


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]rasbainieks
2014-01-07 00:59 (saite)
juku pa karību modei vispirms novāra un tad apcep ar citrona sulu, tāda kartupeļiem līdzīga piedeva/uzkoda sanāk, es vairs pat neatceros, kur internetos to recepti sagramstīju

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mazeltov
2014-01-07 02:22 (saite)
Receptes nav problēma pa internetu sagramstīt (man gan vislabāk patīk receptes, kuras publicē uz kādas preces iepakojuma, hoho), bet vienkārši ir tā, ka ieej tajā laffkā un tur ir visādi ķerubi un bumbuļi un tu nemaz nezini, kas tas tāds ir. Un īpaši nelon iespringt ar' un meklēt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kisswithafist
2014-01-07 01:02 (saite)
virziņkāposti, pirmkārt.
otrkārt, true dat, tie ir õsam. man tā bija viena no iecienītākajām sestdienas izklaidēm uk :) tur gan bij vieējie, ne šķībīši.
un lol, kopš izlasīju Apdaika "Brazīliju", es jukas sakni diez vai kādreiz gribēšu garšot :D (hint: tur piebrieda viņa jamsa sakne. close enough)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mazeltov
2014-01-07 01:05 (saite)
Man arī likās, ka virziņkāposti, bet letonika, acīmredzot, domā savādāk.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?