tas ir absurds ([info]mazeltov) rakstīja,
@ 2013-11-14 18:17:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:canada

Esmu ievākusies 16. stāvā, no balkona lejā bail skatīties. Pa logu var redzēt daudzstāvenes, debesskrāpjus un Ontario ezeru arīdzan, it īpaši saulainās dienās. Laižu apritē savu rezumē, jo dzīvojam pavisam blakus Yonge street un Yonge street ir viena no garākajām pasaulē un uz tās ir gandrīz vai tikai veikali un restorāni.
Riktīgi nostaigājos - meklēju foršos pārtikas veikalus, jo pie mājas esošais lielveikals ir Maxima stilā, kas galīgi nav košerīgi. Toties atradu divus baigi foršos drāzeņu veikalus, kur šķībīši pie teikšanas un letes, bet vienīgā skāde ir tā, ka nav neviena normāla gaļas skārņa, ir tikai divi eko-šmeko ar brīvo vistu olām, ciskām un cūku pakaļām un liellopu muguras gabaliem (vai latviešu valodā jau ir izgudroti nosaukumi tiem visiem krutajiem gaļas gabaliem (nu tur no pleca, no muguras vidus, no dibena), ko?) par attiecīgām cenām. Protams, spriņģojoši teliņi zaļās ganībās bez hormonu špricēm liekas forša izvēle, bet pagaidām krupīts dušī (varbūt tad, kad darbu atradīšu, atlaidīs).
Kas man te liekas jocīgi - nekur nevaru atrast dušas švammi - ir tikai tādi riebīga materiāla pušķveidīgie sūkļi ar striķi. Visbeidzot nopirku kaut kādu eko-šmeko no jūras izzvejoto sūkli, tad jau redzēs, cik ilgi tas vilks pirms sašķīdīs gabalos un aizdambēs vannu. Otra jocīgā lieta - acu kosmētikas noņemšanai paredzētie kokvilnas sūdi (nu tie, baltie, apaļie), kas LV maksā 80 sančus par 100 gab šeit, lētākais, ko esmu redzējusi, maksā 2 Ls.
Ļauži joprojām liekas laipni. Kad šodien gāju izvēlēties savu Kanādas numuru, klientu apkalpošanas džeks visu lieliski izskaidroja, koķetēja, ka parasti esot grumpy un nevienam šitā pretī nenākot, bet ja kaut kas, lai ejot pie viņa, viņš visu nokārtošot. Protams, ka man patīk šāda pozitīvā salmu kulšana, līdz ar to varbūt nebūšu tik dusmīga, kad atklāšu, kas bija piedāvājuma āķis. Bet, mobilie sakari un internāts šeit ir dārgi - Latvijā, principā, visi sakari un internets ir gandrīz par pusvelti. Bet nu skaidrs jau kāpēc - es zinu, cik maksā operatoriem domātās iekārtas tīkla izveidei un Kanādā nepieciešamo torņu, kabeļu, hujabeļu, antenu un iekārtu skaits ir nesalīdzināmi lielāks nekā mūsu skaistās formas mini-zemei.
Bet vispār, no attāluma Latvijas plusi ir daudz labāk manāmi, bet, diemžēl, dažu mīnusu smagums ir pārāk liels, vismaz pagaidām.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]gedimmteversion
2013-11-15 03:00 (saite)
forši. laipni ļaudis, jo kanādā vispār ir relatīvi maz cilvēku. enjoy while it lasts )))

(Atbildēt uz šo)


[info]krazuu
2013-11-19 15:43 (saite)
Raksti sarakstu ar tizlām vai nepieejamām lietām - vismaz zinās, ko vest ciemkukulī vai sūtīt dāvanpaciņās :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mazeltov
2013-11-19 17:22 (saite)
Man jau liekas, ka vienīgais nepieejamais ir tā Ķelmēnu rupjmaize :) Dāvanpaciņas gan nesūti - šausmīgi dārgi un gan jau arī ilgi, neizturēs tā rupjmaize.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?