Comments: |
| From: | au |
Date: | June 5th, 2016 - 06:34 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Sinepēm jā! Visu pārējo - uz aci vai uz ēdāju skaitu. Olas, marinēti gurki, svaigi gurki, locini, dilles, labs žāvējums.
eu eu, mazliet lēnāk, kad tās sinepes liek?
| From: | au |
Date: | June 5th, 2016 - 07:03 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Ielej burcinzupu blodā. Pielej kefīru (proporcijas uz burcinzupas etiketes). Un tad griež klāt visu, kas griežams. Un pašās beigās - sinepes. Noliek zupu sakosties. Un ēd!
Bet - ar sinepēm viltīgi. Ieliec bišin un pagaršo, un tā uz priekšu. Bet - kamēr sakodīsies, sinepainums būs spēcīgāks. Tāpēc es vienmēr apstājos sinepju likšanā, kad liekas - vēl biš biš vajag!
Oj, oj! Kāda vēl burciņa Igaunijā! Man ir bietes un kartupeļi un olas+redzēju kefīru veikalā:(
| From: | au |
Date: | June 5th, 2016 - 07:08 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Ā, nu tad neko :) recepte tad jau tāda pati, bet burcinas vietā bietes!
Uz aci, met visu uz aci. Un liec kartupelu klāt. Nu cik Tev ēdāji? Uz katru ēdāju kartupeli 2 gb, pa diviem gurkīšiem, pa diviem marinētiem gurkīšiem un pa divām olām es liktu. Un to škidrumu/kefīru es gan nepateikšu, vieglāk tad liet beigās klāt, meklējot pareizo škidrību.
A bietes ar kartupeļiem vienādā attiecībā?
| From: | au |
Date: | June 5th, 2016 - 07:10 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Apmēram. Biete jau krāsai.
Un neklausi par doktordesu - liec galu. Žāvētu, kūponātu, vārītu - vienalga, bet ne desu.
| From: | au |
Date: | June 5th, 2016 - 07:11 pm |
---|
| | | (Link) |
|
(Piedod par klūdām - bakstu telefonā)
OK! Paldies! Tagad vismaz ir ar ko sākt! Ziņošu par rezultātiem:)
tad, ja nav pieejama ne gaļa, ne desa, tad neko nelikt labāk?
Man liekas ka es esmu ēdusi veģetāro versiju diezgan bieži
nu tad tā, ka au saka. es tikai sinepes nekad neesmu likusi, jo vnk ģimenē tradīcijā nav tā darīts, bet iebildumu nav. un ja nav žāvējuma, tad doktordesu arī var.
pāri var kaisīt bagātīgi visus pasaules zaļumus - dilles, rukolu, lokus, nātru lapiņas utjp.
mamma dara tā, ka zupu taisīja novārīto biešu ūdenī, nevis kefīrā. Un grieza klāt vēl biešu lapiņas. Viss pārējais tāpat, kā kefīra variantā (bez sinepēm).
Šis ļoti labi jo kāds prasīja vai nevar samazināt to kefīru:)
| From: | kants |
Date: | June 5th, 2016 - 08:33 pm |
---|
| | | (Link) |
|
tā gan nedari, sanāk kkāda zampa:)
nu varbūt vienkārši neproti pagatavot? :)
tik ņem vērā, ka bietes marinētas. un tā protams ir gaumes lieta, bet es desu nelieku, kaut kas tai konsistencē tad nepatīk :) un olas katrs var likt savā šķīvī, tad nav pievilkušās sarkanas bet citādi īzī.
Oh! Paldies! A to nesapratu kāpēc citur vēl citrons figurē!
jā liek sinepes, tad citronu labāk nē, tās garšas kaut kā nesapas. bet bietes var apmarinēt parastajā galda etiķī +ķimenēs, ja nav piejamas jau gatavas burciņā.
| From: | zin |
Date: | June 5th, 2016 - 08:16 pm |
---|
| | | (Link) |
|
es pieeju aukstajai zupai diezgan brutāli. marinētas bietes, kefīrs, svaigs gurķis, puravs, zaļumi. nepatīk likt klāt ne gaļu, ne mārrutkus/sinepes. var būt tikai mazliet tobasko. vārītu olu katrs atsevišķi, pēc vēmēm
| From: | kants |
Date: | June 5th, 2016 - 08:38 pm |
---|
| | man tīk tā | (Link) |
|
burkas apjoms bietes, kartupeļi, selerija (ja nav pašas burku zupas), uz to litrs kefīra, 2-3 olas, 1 neliels garais gurķis, pa tējkarotei ar kaudzi mārrutki un sinepes, dažas sagrieztas olīvas, zaļumi. var halapenjo piegriezt, marinētu, ca 1/2. pipari, sāls!!!
visu vienalga kādā secībā samaisa katlā, griežamo sagrieztu. man patīk pusē kefīra izmaisīt/burkā sakratīt mārrutkus un sinepes - lai vienmērīgāk izšķīst.
paldies par atsaucību, mēģināšu visu sakombinēt no tā kas man te būs! par rezultātiem ziņošu, un balvas izdalīšu proporcionāļi!
| From: | au |
Date: | June 7th, 2016 - 05:12 pm |
---|
| | | (Link) |
|
ceru, ka balvā būs visu mūsu kopreceptes zupas bļoda!
oj, jā mēs vēl te tikai gatavojamies:) jo esmu tādā čuhņā, kur pat pēc bietēm ir jābrauc uz tuvējo pilsētu!
Es lieku visu, kas garšo un apleju ar kefīru. Bietes, kartupeļi, olas tiek vārīti iepriekš, lai atdziest. Klasiski ir kartupeļus servēt atsevišķi. | |