mazaa_mija - aukstā zupa [entries|archive|friends|userinfo]
mazaa_mija

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

aukstā zupa [Jun. 5th, 2016|06:17 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
sēžu igaunijas laukos, rokas stiepiena attālumā no krievijas robežas kopā ar cilvēkiem no dažādām valstīm ( NL CAN utt) un visi man pieprasa taisīt auksto zupu, bet es NEKAD to neesmu pati darījusi! tāpēc lūdzu receptes studijā ar visiem komentāriem, kāpēc mārutkiem jā, un sinepēm nē, vai otrādāk un cik olas un cik kartupeļus!

mega paldies un pārsteiguma balva no manis
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]au
Date:June 5th, 2016 - 06:34 pm
(Link)
Sinepēm jā! Visu pārējo - uz aci vai uz ēdāju skaitu.
Olas, marinēti gurki, svaigi gurki, locini, dilles, labs žāvējums.
[User Picture]
From:[info]mazaa_mija
Date:June 5th, 2016 - 06:38 pm
(Link)
eu eu, mazliet lēnāk, kad tās sinepes liek?
[User Picture]
From:[info]au
Date:June 5th, 2016 - 07:03 pm
(Link)
Ielej burcinzupu blodā. Pielej kefīru (proporcijas uz burcinzupas etiketes). Un tad griež klāt visu, kas griežams. Un pašās beigās - sinepes. Noliek zupu sakosties. Un ēd!

Bet - ar sinepēm viltīgi. Ieliec bišin un pagaršo, un tā uz priekšu. Bet - kamēr sakodīsies, sinepainums būs spēcīgāks. Tāpēc es vienmēr apstājos sinepju likšanā, kad liekas - vēl biš biš vajag!
[User Picture]
From:[info]mazaa_mija
Date:June 5th, 2016 - 07:05 pm
(Link)
Oj, oj! Kāda vēl burciņa Igaunijā! Man ir bietes un kartupeļi un olas+redzēju kefīru veikalā:(
[User Picture]
From:[info]au
Date:June 5th, 2016 - 07:08 pm
(Link)
Ā, nu tad neko :) recepte tad jau tāda pati, bet burcinas vietā bietes!

Uz aci, met visu uz aci. Un liec kartupelu klāt. Nu cik Tev ēdāji? Uz katru ēdāju kartupeli 2 gb, pa diviem gurkīšiem, pa diviem marinētiem gurkīšiem un pa divām olām es liktu. Un to škidrumu/kefīru es gan nepateikšu, vieglāk tad liet beigās klāt, meklējot pareizo škidrību.
[User Picture]
From:[info]mazaa_mija
Date:June 5th, 2016 - 07:09 pm
(Link)
A bietes ar kartupeļiem vienādā attiecībā?
[User Picture]
From:[info]au
Date:June 5th, 2016 - 07:10 pm
(Link)
Apmēram. Biete jau krāsai.

Un neklausi par doktordesu - liec galu. Žāvētu, kūponātu, vārītu - vienalga, bet ne desu.
[User Picture]
From:[info]au
Date:June 5th, 2016 - 07:11 pm
(Link)
(Piedod par klūdām - bakstu telefonā)
[User Picture]
From:[info]mazaa_mija
Date:June 5th, 2016 - 07:12 pm
(Link)
OK! Paldies! Tagad vismaz ir ar ko sākt! Ziņošu par rezultātiem:)
From:[info]ernuerna
Date:June 5th, 2016 - 07:13 pm
(Link)
tad, ja nav pieejama ne gaļa, ne desa, tad neko nelikt labāk?
[User Picture]
From:[info]mazaa_mija
Date:June 5th, 2016 - 07:14 pm
(Link)
Man liekas ka es esmu ēdusi veģetāro versiju diezgan bieži
From:[info]ernuerna
Date:June 5th, 2016 - 07:09 pm
(Link)
nu tad tā, ka au saka. es tikai sinepes nekad neesmu likusi, jo vnk ģimenē tradīcijā nav tā darīts, bet iebildumu nav. un ja nav žāvējuma, tad doktordesu arī var.

pāri var kaisīt bagātīgi visus pasaules zaļumus - dilles, rukolu, lokus, nātru lapiņas utjp.
From:[info]ernuerna
Date:June 5th, 2016 - 07:00 pm
(Link)
uz kefīra bāzes?
[User Picture]
From:[info]mazaa_mija
Date:June 5th, 2016 - 07:02 pm
(Link)
Jā, ar bietēm
From:[info]ernuerna
Date:June 5th, 2016 - 07:14 pm
(Link)
mamma dara tā, ka zupu taisīja novārīto biešu ūdenī, nevis kefīrā. Un grieza klāt vēl biešu lapiņas. Viss pārējais tāpat, kā kefīra variantā (bez sinepēm).
[User Picture]
From:[info]mazaa_mija
Date:June 5th, 2016 - 07:15 pm
(Link)
Šis ļoti labi jo kāds prasīja vai nevar samazināt to kefīru:)
[User Picture]
From:[info]kants
Date:June 5th, 2016 - 08:33 pm
(Link)
tā gan nedari, sanāk kkāda zampa:)
From:[info]ernuerna
Date:June 5th, 2016 - 09:05 pm
(Link)
nu varbūt vienkārši neproti pagatavot? :)
[User Picture]
From:[info]vilibaldis
Date:June 5th, 2016 - 07:16 pm
(Link)
tik ņem vērā, ka bietes marinētas. un tā protams ir gaumes lieta, bet es desu nelieku, kaut kas tai konsistencē tad nepatīk :)
un olas katrs var likt savā šķīvī, tad nav pievilkušās sarkanas
bet citādi īzī.
[User Picture]
From:[info]mazaa_mija
Date:June 5th, 2016 - 07:50 pm
(Link)
Oh! Paldies! A to nesapratu kāpēc citur vēl citrons figurē!
[User Picture]
From:[info]vilibaldis
Date:June 5th, 2016 - 07:59 pm
(Link)
jā liek sinepes, tad citronu labāk nē, tās garšas kaut kā nesapas. bet bietes var apmarinēt parastajā galda etiķī +ķimenēs, ja nav piejamas jau gatavas burciņā.
[User Picture]
From:[info]zin
Date:June 5th, 2016 - 08:16 pm
(Link)
es pieeju aukstajai zupai diezgan brutāli. marinētas bietes, kefīrs, svaigs gurķis, puravs, zaļumi.
nepatīk likt klāt ne gaļu, ne mārrutkus/sinepes. var būt tikai mazliet tobasko.
vārītu olu katrs atsevišķi, pēc vēmēm
[User Picture]
From:[info]kants
Date:June 5th, 2016 - 08:38 pm

man tīk tā

(Link)
burkas apjoms bietes, kartupeļi, selerija (ja nav pašas burku zupas), uz to litrs kefīra, 2-3 olas, 1 neliels garais gurķis, pa tējkarotei ar kaudzi mārrutki un sinepes, dažas sagrieztas olīvas, zaļumi. var halapenjo piegriezt, marinētu, ca 1/2. pipari, sāls!!!

visu vienalga kādā secībā samaisa katlā, griežamo sagrieztu. man patīk pusē kefīra izmaisīt/burkā sakratīt mārrutkus un sinepes - lai vienmērīgāk izšķīst.

[User Picture]
From:[info]mazaa_mija
Date:June 5th, 2016 - 08:40 pm

Re: man tīk tā

(Link)
Super!
[User Picture]
From:[info]mazaa_mija
Date:June 5th, 2016 - 11:45 pm
(Link)
paldies par atsaucību, mēģināšu visu sakombinēt no tā kas man te būs! par rezultātiem ziņošu, un balvas izdalīšu proporcionāļi!
[User Picture]
From:[info]au
Date:June 7th, 2016 - 05:12 pm
(Link)
ceru, ka balvā būs visu mūsu kopreceptes zupas bļoda!
[User Picture]
From:[info]mazaa_mija
Date:June 7th, 2016 - 05:15 pm
(Link)
oj, jā mēs vēl te tikai gatavojamies:) jo esmu tādā čuhņā, kur pat pēc bietēm ir jābrauc uz tuvējo pilsētu!
[User Picture]
From:[info]smejmoon
Date:June 6th, 2016 - 01:06 pm
(Link)
Es lieku visu, kas garšo un apleju ar kefīru. Bietes, kartupeļi, olas tiek vārīti iepriekš, lai atdziest. Klasiski ir kartupeļus servēt atsevišķi.