Martins ([info]mat) rakstīja,
Neesi dzirdējis nevienu nopietnu argumentu!? man likās, ka tev vairs nebūs ko teikt, bet tā vietā tu piesienies vārdiem un paziņo, ka argumentu nav man...
Vari varbūt uzskaitīt šos te argumentus, kas ir pietiekami pamatoti un tiem nav sniegts nopietns pretarguments.
Neesmu mācījusies juristiku (ir tāds vārds?), bet nezināšana pilnīgi noteikti IR vainu attaisnojošs iemesls, tāpēc arī personas atbildība sākas no pilngadības saniegšanas.
Līdz pilngadības sasniegšanai cilvēkam ir vainu mīkstinoša atbildība, bet tas viņus neatbrīvo pilnībā no atbildības.
Un maza organisma nogalināšana nav mazāk nežēlīga kā izmēros lielāka, bet dažos gadījumos salīdzinot ar slepkavas (nevis nākamās lielākās sugas)izmēriem, tā ir neizbēgama.
Tātad apgalvo, ka oda nogalināšana ir neizbēgama? Var taču viņu gaiņāt prom nevis nogalināt, kas nozīmē, ka tā tomēr ir izbēgama, kas savukārt nozīmē, ka tu esi tieši tāda pati nežēlīga slepkava kā es un daudzi citi.
Teikt, ka ekskluzīvas gaļas neēšana un kažokādu nenēsāšana automātiski ir izskaidrojama ar nespēšanu to atļauties ir tik pat pamatots apgalvojums, kā Jānis ir gejs.
Nu šādu apgalvojumu neesmu teicis. Es apgalvoju, ka, ja viņš to var atļauties un ja viņam tas patīk/garšo, tad kāpēc, lai viņš to neizvēlētos?
Bet ko darīt, ja kādam iegaršosies cilvēka gaļa vai kaut vai kaķa? Ir jābūt kaut kādai robežai, kuru tu atsakies redzam, sakot, ka nogalināšana nav nežēlīga.
Cilvēka gaļu jau ēd. Ir dzirdēts par tādiem kanibāliem.
Nāve nav nežēlīga. Dod nāvi arī nav nežēlīgi. Nežēlīgi var būt veidi kā dod šo te nāvi. Vispārīgi medības es nepieskaitu šādam te veidam, jo ir nepieciešamas daudz un dažādas īpašības, lai būtu pārāks par zvēru. Šeit var pieminēt, ka šaujamierocis tikai padara medības žēlīgākas, jo zvērs parasti mirst ātri. Medības ar loku ir daudz nežēlīgākas, jo trāpot zvēram, tas diez vai uz vietas nokritīs, bet drīzāk kaut kur aizskries ar visu bultu.
Un tas, ka man "vienkārši žēl" arī ir instinkts, pie tam ļoti svarīgs instinkts, kas piemīt visām sugām. Būtu muļķīgi no tā mākslīgi atbrīvoties, jo tad sāktos masu iznīcību un visi ietu bojā.
No nevajag pārspīlēt šādu jēdzienu. Alu cilvēkiem šis instinkts kaut kā nebija pārāk attīstīts, bet viņi izdzīvoja. Dzīvnieku pasaulē praktiski neeksistē šāds instinkts vārgie dzīvnieki vienkārši tiek atstāti. Izdzīvo tikai stiprākie un viltīgākie. Redzi izdzīvošanas instinkts ir gana spēcīgs. Mūsdienās lielākā daļa saprot primitīvo izdzīvošanas principu. Sist var tikai to, kas ir vājāks un nevarēs pietiekami sist pretī.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?