Martins ([info]mat) rakstīja,
Par gaļas negaršīgumu vienkārši ierēcu. Patiesībā meža gaļu ļoti nopienti arī uzpērk, tikai problēma tāda, ka nav pārāk liels pieprasījums.
Cik zinu, tad par alni figurējošais cipars ir ap 2ls/kg, ja nodod visu kopumā, bez iekšējiem orgāniem. Par bukiem tā cena ir stipri lielāka, jo arī svars ir ļoti mazs. Turklāt, ja nebūtu pieprasījums, tad diez vai audzētu šādus stalbriežus iežogotās fermās. Turklāt, pērk tos staltbriežus par ļoti normālu ciparu, cik ir dzirdēts.
Pirkt tirgū veselu cūku viekārši nav ekonomiski izdevīgi, jo rodas problēmas ar tās transportēšanu līdz mājām, tāpat ir problēmas ar gaļas glabāšanu, jo veselu cūku ir arī problemātiski noglabāt saldētavā. Medībās lielie dzīvnieki parasti tiek sadalīti kolektīvi, tāpēc porcijas ir pietiekami lielas, lai nerastos pārlieku lielas problēmas tās noglabāt.
Kartupeļus audzēt ir kļuvis vienkārši ekonomiski neizdevīgi, jo ir vajadzīgi dažādi ieguldījumi to audzēšanā, ir pietiekami labi alternatīvie ceļi to iegūšanai, turklāt pats process nesagādā tādu prieku kā medības.

"pēc Tevis teiktā sanāk, ka atrašanās sugu piramīdā zemākā līmenī dod mazākas tiesības dzīvot. Jo tuvāk pirmadīdā ir kāda cita sugas klase, jo nežēlīgāk ir to nogalināt?" ne gluži, tāpēc arī nesaskatu jēgu veģitārā dzīves veidā, tāpēc arī teicu, ka NESĀKŠU par to tēmu, vienkārši pieminēju to, kā populāru tēzi šādās debatēs. Un tas patiesībā bija tavs arguments, es jau tieši to pielīdzināju augu nogalināšanai, tā kā nejaucies.

Redzi, es nesaku, ka nogalināt ir slikti, tāpēc var mierīgi pielīdzināt augu nogalināšanai. Tu apgalvo, ka ir kaut kāda robeža, kur mainās šī te vērtība no nežēlīgas nogalināšanas uz parastu nogalināšanu. Es uzskatu, ka nogalināt var visu, arī augus, Tu iedali kaut kādās pakāpēs.

Patiesībā eksistē tāds dzīvnieks kā lūsis, kas daļēji nogalina prieka pēc. Tie parasti pārkož bukam rīkli, izsūc asinis un reizēm tā arī tos atstāj. Reizēm tie vēl mēdz pēc kāda laika atgriezties un vēl paēst, ja nav bijis cits medījums.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?