Martins ([info]mat) rakstīja,
Nezinu gan, kas pēc tā vadās, vājākos jau tieši nesit, gan tāpēc, ka viņi tevi neapdraud, gan tāpēc, ka ir garlaicīgi sacensties ar vājākiem.
Paskaties situāciju kaut vai skolās. Tur jau parasti aiztiek vājākos. Apceļ vājākos, jo tie parasti neko nedara pretī. Sist un sacensties ir divas dažādas lietas. Stiprajiem nekad atklāti necenšas sist. Stiprajiem sit tikai tad, lai padarītu tos vājākus un samazināto viņu spēku.

Alu cilvēkiem pavisam noteikti piemita līdzjūtība
Intresanti, želsirdības termins jau ir pārvērties par līdzjūtību. Arī man piemīt šāda īpašība. Tikai katram ir sava šīs īpašības skala.

Dzīvnieki tiešām dažreiz atstāj vārgos likteņa varā, bet tikai tāpēc, ka nekļūdīgi zin, ka palīdzēt ir pāri viņu spēkiem ..
Šis teksts mani vienkārši sasmīdināja. Vārgos dzīvniekus izdzen no bara, nevis atstāj likteņa varā. Šajā jautājumā varbūt būtu vērts pamācīties no dzīvniekiem. Tagad cilvēki jau piedzimst ar iedzimtām kaitēm.

Toties daudz biežāk dzīvnieki viens otru aizstāv no ienaidniekiem, ziņo par ienaidnieka tuvošanos un dalās barībā.
Par to, ka dzīvnieki dalītos ar barību pārāk nav dzirdēts. Bet nu šeit protams ir arī termina interpretācija. Parasti barā vienmēr kāds stāv uz vakts, bet tā ir izdzīvošanas kooperēšanās instinkts. Tusējot barā reizēm ir lielākas iespējas izdzīvot. Bet nu šī teksta attiecību uz topiku, gan neredzu.

"Es apgalvoju, ka, ja viņš to var atļauties un ja viņam tas patīk/garšo, tad kāpēc, lai viņš to neizvēlētos?"
Tāpēc, ka kāds no tā iet bojā, tāpēc!

Nu jā, bet kāds iet bojā arī tajā gadījumā, kad tiek iegādāta lielopu gaļa veikalā. Gaļa nav iespējama, ja vien kāds neiet bojā. Ļoti labs arguments :D

Pie tam interesanta bija tava doma par bultām un lodēm, un cilvēku pārākumu, gribētu redzēt, kā tu ar tiem aļņiem un meža cūkām cīnītos, ja tev nebūtu iepriekš minētā epikējuma.
Varētu mierīgi izmantot arī dažādas lamatas. Tikai lamatu izmantošana ir vēl nežēlīgāka, jo lamatas nešķiro savus upurus. Ar meža cūkām varētu tikt galā arī ar nazi. Vajag tikai pietiekami labu medību suni, kas spējīgs noturēt meža cūku uz vietas. Ir dzirdēts, ka suņi notur mazākās meža cūkas aiz ausīm un atliek pieiet un to nodurt.

zdomāt, ka var nošaut tīģeri, bet neizdomāt, ka tīģera āda nav domāta, lai varētu izgreznoties.
kur ir teikts, ka ar tīģera ādu nevarētu greznoties? Jebkura ekskluzīva greznumlieta prasa upurus.
Un pēc ētikas principiem, ja cilvēkam ir dots neapstrīdami augstāks saprāts kā dzīvniekiem, tad to nevajadzētu izmantot tikai pašlabumam
Cilvēka būtība ir egoisms. Tas cik daudz, tas katram piemīt jau ir cits jautājums. Ja būtu jāizvēlas glābt savu dzīvību vai kāda nepazīstama cilvēka dzīvību, tad noteikti vairākums glābtu savu dzīvību.
Paskaties reālo dzīvi, daudzi grib pašlabumu - kas man būs, ja izdarīšu to un to

P.s. Es vēljoprojām gaidu nopietni saliktu, argumentētu izklāstu - kāpēc medīt ir nežēlīgi.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?