Martins ([info]mat) rakstīja,
@ 2007-04-12 10:43:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Vakar lasot grāmatu sāku domāt par tādu lietu kā robežu starp garīgo un matreālo pasauli.
Cilvēks var justies laimīgs arī, ja viņam nekas nepieder, jo garīgi viņam pieder ļoti daudz, bet nu matriāli cilvēki bieži vien nav nemaz tik laimīgi, viņiem ir komfortabli dzīves apstākļi, bet par to patieso laimi, gan es šaubos.
Vai esošajā pasaulē cilvēkiem vienkārši neiestāsta, ka bez matreālās pasaules viņi vienkārši nevar būt laimīgi? Rezultātā cilvēki vienkārši baidās palikt bez līdzekļiem, jo domā, ka tādā veidā viņi zaudēs arī savu laimi? Kaut gan patiesībā var mierīgi dzīvot arī bez līdzekļiem un būt laimīgs.
Turklāt dzīves mērķis jau nu noteikti nav iekrāt naudu, jo tā palīdz dzīvot komfortabli, nevis laimīgi. Turklāt mēs visi vienā brīdī tāpat nomirsim.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]imagine
2007-04-12 11:00 (saite)
kurš tad ir tas 'iestāstītājs'? katram pašam ir galva uz pleciem, un, ja nav galīgs idiots, pratīs izvērtēt informāciju, kas viņam pieejama.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mat
2007-04-12 11:14 (saite)
Patiesībā tai brīdī, kad esi mazs bērns Tev nav nekāda informācija.
Visa sākotnējā informācija, ko Tu saņem, Tev tiek iestāstīta. Tas, ko māca skolā ir tikai kaut kādu cilvēku viedoklis, kas ir spējuši pārliecināt vairākumu, ka tas ir jāmāca skolā. Lielākā daļa cilvēku, tad arī vadās no šīs informācijas, kas viņiem ir iestāstīta par patiesu esam.
Cilvēkus jau no bērna kājas māca domāt kastītes, tas ir pareizi un tas nav pareizi, un ne jau daudziem ir spēja izlīst no šīm kastītēm. Lielākā daļa tā arī tajās dzīvo un domā šajā kastīšu variantā.

Inforāmciju Tu izvērtē balstoties uz jau esošajām zināšanām un pieņem, ka esošās zināšanas ir pareizas. Bet Tu nevari 100% apgalvot, ka tās ir pareizas. Tātad šīm sākotnējām zināšanām esot nepatiesām, Tu neko patiesu no tām nevari iegūt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pm
2007-04-13 22:26 (saite)
O, visnotaļ saprātīgi. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?