Martins ([info]mat) rakstīja,
@ 2009-05-30 11:00:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:tapat

Njā, tikko noklausījos pēdējās 15 minūtes Radio SWH diskusijā starp Šleseru un Loskutovu. Personību cīņā uzvarētājs bija viennozīmīgi zināms. Izklausījās, ka Loskutovs knapi runātu.

Katrā ziņā nepatika diskusijas vadītāji izteikumi - "atnāca ātombumba un visu mums te nonesa" un tamlīdzīgi. Kamon! Ja tu vadi diskusiju, tad ir jāspēj ieņemt absolūti neitrāla pozīcija, bet pie mums žurnālisti to kaut kā īsti nespēj.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mazohists
2009-05-30 12:50 (saite)
"atnāca ātombumba un visu mums te nonesa" - hi hi hi, žēl, ka es to diskusiju nedzirdēju, jo rādās, ka bijusi man tīkamā formā, tb, ar laba humora pieskaņu. :)
Katrā ziņā gribēju pateikt, ka man radies iespaids, it kā Tu būtu cibas dzīlēs ar nodomu iefiltrēts kadrs, kura uzdevums ir ar saviem ierakstiem veidot A.Š. tēlu un līdz ar to vākt iespējamās balsis.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ee
2009-05-30 18:22 (saite)
moš viņam tāpat kā tiem jauniešiem Šlesers_paceļas_gaisā pasākumā Šlesers ir samaksājis :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mat
2009-05-30 21:21 (saite)
Šaubos vai cibā ir daudz cilvēku, kas nevar izvēlēties vai balsot par AŠ vai tomēr nē. Tā ka diez vai kāds par to maksātu naudu.

Es gan šajā ierakstā neredzu nekādu balsu vākšanas mēģinājumu. AŠ kā sāk dot, tā tik dod. Pasākuma laikā pirmie mēģinājumi ar aplausiem pārtraukt viņa runu cieta neveiksmi :D Vēlāk viņš tomēr arī aplaudētājus nedaudz laida pie vārda. Daži runātāji ir spēcīgāki par citiem runātājiem un tā tas vienkārši ir.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ee
2009-05-30 21:55 (saite)
Pērkamie jaunieši - iespējams arī skaļākie plaudētāji - pirms pasākuma dabūja katrs pa 15Ls..

Jā, jā, izcils runātājs (tikai ne tad, ja uzdod jautājumu ārpus sagatavotā temata - http://www.youtube.com/watch?v=dF6CwA-flgk :D), bet es jau nekā nesaku par viņa oratora spējām, tās nav pārspējamas..
Ai, labi, viss :D par AŠ vairs neko nekomentēšu.. Bet es sapratu - mums ir atšķirīgas uztveres par godīgumu - es neatbalstu lobēšanu, korupciju, zagšanu nekādā formā un apstākļos, pat ja kādam bez AŠ no tā kāds labums tiek.. bet Tev tas šķiet normāli..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mat
2009-05-30 22:50 (saite)
Nu jā, par piečuku vairāk neviens nestrādā. Ja skatāmies no pasākuma teorētiskās puses, tad šādi jaunieši viennozīmīgi bija vajadzīgi. Šādi jaunieši bija diezgan būtisks taktiskais punkts. Jā, vienīgi tie jaunieši nebija instruēti dziedāt, jo triks ar dziedāšanu neizdevās vispār.

Es vispār vairāk necenšos runāt par kāda atbalstīšanu/neatbalstīšanu. Līdzīgi kā pasākums bija jāapmeklē, lai novērtētu kādus trikus AŠ noalgotie PR speciālisti lietos, paskatīties kā noritēs pārliecināšanas process. Tāpat arī pa radio varēja paklausīties kā AŠ mauc, ne tik daudz saturu, bet vairāk procesu.

Atbildēt uz jautājumiem, bez sagatavošanās, ir ļoti grūti. Līdzīgi arī tev pasniedzēji bieži var neatbildēt uz jautājumiem, kas ir tikai nedaudz blakus vielai :) Diskusija ir spēle, tev ir jāpārzin kādi argumenti katrai pusei var būt, lai spētu pareizā laikā izspēlēt savus argumentus, lai tie padarītu nenozīmīgus otras puses argumentus.

Demokrātija bez lobēšanas īsti nevar pastāvēt. Kā kolēģis minēja piemēru. Ir ierēdnis, kas izskata tilta konkursu. Viņš saņem piemēram 15K latus gadā, bet ar savu lēmumu nosaka, kurš būvēs tiltu un nopelnīs teiksim 10 miljonus. Katrs no tiem būvētājiem taču mierīgi var noziedot 1 miljonu savas peļņas lobēšanai, lai iegūtu pārējos 9?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ee
2009-05-30 23:14 (saite)
kas ir tas kolēģis, ko Tu nemitīgi piesauc?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mat
2009-05-30 23:30 (saite)
Ha :D
Kolēģis :P

Tam arī taisies uzbrukt? :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ee
2009-05-30 23:37 (saite)
Es tak neuzbrūku :P, tikai ievēroju, ka Tev nākamais aiz vārda 'bāc' lietošanas ir atsaukšanās uz kolēģi.. palika interesanti, kāda personība tad ir Tavs elks.. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mat
2009-05-31 10:09 (saite)
Ja tā ir ideja, kuru esmu kaut kur dzirdējis, tad taču vajag atsaukties, ka neesi autors?
A Tu jau uzreiz elks un vēl nez kas :P

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ee
2009-06-01 09:33 (saite)
tā starp citu nav lobēšana, bet korupcija

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mat
2009-06-01 10:18 (saite)
Lobēt var dažādi. Ziedojot politiskai partijai, ziedojot kādam fondam, pieņemot kādu darbā un tamlīdzīgi. Gudri cilvēki izdomās, kā to izdarīt likuma normās.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?