Martins ([info]mat) rakstīja,
@ 2009-04-02 00:35:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:tapat

Šodien izmantoju ekskluzīvo iespēju un aizgāju palabot jauno censoņu matemātikas olimpiādes darbus. Visumā jau interesanti, var izdarīt kaut kādus secinājumus par cilvēku domāšanas veidiem. Visgrūtāk jau ir salīdzināt to līmeni, kas ir tagad, ar to līmeni, kas bija tad, kad es vēl mācījos skolā :) Tagad arvien vairāk lietas ir acīmredzamas, bet tad tas tā īsti nebija. Profilaksei jau bija interesanti.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]bird_cherry
2009-04-03 16:01 (saite)
un kā tad ir- gudri mums bērni? :)
varbūt es kļūdos, bet man šķiet, ka matemātika ir tas mācību priekšmets, kura olimpiādes uzdevumiem ir vismazākais sakars ar parasto skolas vielu plus veiksmes nozīme ir vislielākā.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mat
2009-04-03 21:43 (saite)
Par to gudrības pakāpi ir ļoti grūti atbildēt, jo vairāk neatceros to, ko vajadzētu zināt 10. klasē. Ir dažādi bērni, daži kaut ko vienkārši saraksta, dažiem atkal ir it kā pareiza doma, bet problēmas ar sarakstīšanu.

Neesmu daudz dažādās olimpiādēs piedalījies, lai pateiktu cik citās ir saistība ar mācību vielu. Man liekas, ka informātikas olimpiādēs tā saistība varētu būt vēl mazāka. Nez, tagad man liekas, ka tai saistība ar veiksmi tur ir minimāla, drīzāk ir jāpārzin dažādi standartrisinājumi un jāprot tos pareizi pielietot. Ir tāda lieta kā dirihlē princips, ko ir ļoti derīgi zināt piedaloties olimpiādēs. Tāpat bija arī joks par to, ja ir ģeometrijas uzdevums, tad vajag mēģināt atrast vietu, kur var apvilkt kādu riņķa līniju. Tad vēl ir prasme izklāstīt savu risinājumu, kuru īsti skolā nemāca.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]bird_cherry
2009-04-04 15:29 (saite)
Tātad svarīgs ir treniņs un veco uzdevumu pildīšana pirms olimpiādes. Man šķita, ka ļoti nozīmīga ir tā ideja (bingo!:), kas var atnākt un var neatnākt.
Veikmes loma gan ir liela tādā ziņā, ka sacenšas daudz cilvēku ar ļoti līdzīgām spējām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mat
2009-04-04 17:10 (saite)
Ideja reizēm ir nozīmīga, taču treniņš ir tieši tikpat nozīmīgs. Parasti ir daži relatīvi vienkārši uzdevumi, kurus atrisina lielākais varums un pārējos uzdevumus jau šī veiksme var kaut kādā mērā spēlēt lomu. Ideja jau reti rodas tukšā vietā, ir kaut kas līdzīgs, kas ir redzēts un balstoties uz to, arī tiek meklēts risinājums.
Var jau teikt, ka ir daudz ar ļoti līdzīgām spējām, bet tajā pašā laikā nemaz tik daudz jau viņi arī nav. Ir tie, kas gandrīz vislaik ir tajās godalgotajās vietās un ir tie, kam reizēm paveicas tur tikt :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]bird_cherry
2009-04-04 20:04 (saite)
Nu jā, piekritīšu, tie, kam ir PIRMĀ, otrā, trešā vieta, tie ir cilvēki, kas tiešām izceļas. Bet tās atzinības un jau tālāk tas, kas aiziet, jau ir ārkārtīgi līdzīga līmeņa cilvēki. Varbūt vēl beigu daļa ir tāda, kā ir... ;)

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?