Martins ([info]mat) rakstīja,
@ 2009-02-17 18:07:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:atputa

Šodien dzima kārtējā labā ideja, ka nedēļas nogalē vajadzētu uztaisīt pārgājienu pa mežu. Sākam pie "Sēnītes", ejam cauri mežam un beidzam Saulkrastos. Sanāca apmēram 20km, kas izskatās visai pievārējams attālums vienas dienas laikā. Ņemot vērā, ka vēl vajadzēs kaut ko sabildēt, tad līdz krēslai gan jau paspēsim.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ee
2009-02-17 18:17 (saite)
tie tur valsts vai privātie meži?
nez vai tā vienkārši cauri staigāt ļauja, ja tie ir privātie..

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mat
2009-02-17 18:22 (saite)
In general tur ir valsts meži.
Un privātos mežos arī var mierīgi staigāt cauri. Sēta jau nekur priekšā nav :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ee
2009-02-17 18:29 (saite)
you can never know ;) tur nesanāk tie gāzes vadi un krātuves pa vidu?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ee
2009-02-17 18:30 (saite)
un Tev kompass ir? :D nav bail virzienu pazaudēt?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mat
2009-02-17 19:08 (saite)
20 * 20 km apmaldīties grūti. Mājās ir kaut kāda kvartālu karte vismaz no daļas maršruta, tā ka pēc tiem jau kaut kā mājas varēs atrast. Ceļi un viss pārējais tur tāpat ir.
Pagaidām aptuvenais maršruts izskatās šādi:


Vienīgās problēmas varētu būt ar purvu, bet šobrīd ir diezgan labi piesalis, kas nozīmē, ka tās arī varētu nebūt pārlieku lielas problēmas. Nē, nu mums vēl ir brīvas vietas :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ee
2009-02-17 19:18 (saite)
kas ir kvartālu karte?
nu.. es domāju iesākumam varbūt pa nestaigātu un vēl neiepazītu meža posmu vajadzēja īsāku to distanci.. varbūt aizbrauciet labāk uz Magnētu..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mat
2009-02-17 19:28 (saite)
Viss valsts mežš ir sadalīts kvartālos. Katram kvartālam ir numurs un normālos gadījumos puslīdz izcirstas taisnas līnijas. Līnija agri vai vēlu izved uz ceļa. Ņemot vērā, ka tur tas viss gandrīz ir valsts mežš, tad problēmām nevajadzētu rasties. Un nav jau arī tā, ka tas mežš būtu kaut kas ūber nepazīstams.
Nez, paskatījos kartes, kur notiek magnēts un izskatās, ka tas pārsvarā notiek sausajā priežu mežā, kur vajag tikai skriet.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ee
2009-02-17 19:42 (saite)
Mežā numurus neredzēsi :) un tās stigas mēdz būt aizaugušas un stigu krustojumi vairāk vai mazāk izskatīsies dabā vienādi.. bet nu katrā ziņā, kompasu paņemiet, lai variet pareizo virzienu, bet mežā katrā ziņā ir forši ;)
un par Magnēta mežiem Tavs apgalvojums gan ir bik garām, bet nu lai paliek..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mat
2009-02-17 19:56 (saite)
Mežā numurus var redzēt tur, kur ir stigu krustojumi. Nez, it kā jau vienādi, bet ceļi un visādas citas fīčas tur tāpat ir. Protams, ka mežā ir forši, pēdējos 4 gadus savus vietējos mežus esmu pārstaigājis vairāk nekā vajag un ļoti labi pārzinu, ka tur nav īsti kur apmaldīties. Šis apgabals varētu būt puslīdz interesantāks, jo attālumi starp ceļiem ir nedaudz lielāki. Kvartāli arī nedaudz lielāki, vēl papildus ir purvs.
Nu jā, neesmu bijis un piedalījies neesmu tā ka varu spriest tikai pēc kartes, kurās vietās ir doti starti. Katrā vietā jau ir arī nelieli brikšņi. Bet protams vari izklāstīt kādi tad ir tie meži, kur notiek Magnēts.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ee
2009-02-17 23:34 (saite)
nevienā stigu krustā neesmu redzējusi numuru, bet atzīšos, ka arī īpaši neesmu tādus meklējusi.. ceļi, takas un visādas citāds fīčas laika gaitā mēdz ļoti mainīties.. es nesaku, ka tas nav nereāli nočāpot to gabalu.. bet nu nomaldīties arī ir ļooooti reāli.. :)
nu meži, kur notiek Magnēts ir ļoti dažādi, brikšņi tur ir mazākais ļaunums.. ir līdzeni, ir paugurani, ir biezi un ne tik biezi, ir tīri un ne tik tīri :(, ir tādi, kur kaut kā upēm, lieliem grāvjiem pāri jātiek, un purvi ir ļoti bieža parādība.. un ziemā vispār ir vēl daudz, daudz sniega, kad paskriet īsti nevar, sanāk vairāk brišana.. un īsti takas arī nevar saprast, kur ir, var tik pēc reljefa nojaust, kur īsti atrodies..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?