Martins ([info]mat) rakstīja,
Es nesūdzos. Es vienkārši konstatēju faktu, ka notiek baigā demagoģija, ka šeit vajadzētu attīstīt zinātni un izglītību, bet reāli nav nekādu darbu tā pamatā.

Labi iesēduši cilvēki nekad tā vienkārši neatdos savu vietu. Bet tas reizēm ir arī pieļaujams, jo tomēr arī reiz viņi ir bijuši jauni un aktīvi darbojušies. Cits jautājums ir - cik ļoti viņi palīdz/apgrūtina darboties šiem jaunajiem, enerģiskajiem cilvēkiem.

Patiesībā, mainīt sev vēlamajā virzienā nav iespējams, jo tas nozīmētu mainīt cilvēku domāšanu, un cilvēku domāšanu ir ļoti grūti mainīt. Ir tikai viens veids kā kaut ko sasniegt - uzstādīt augstus mērķus. Tu uzlec tik augstu, cik augstu uzstādi savu mērķi. Šeit cilvēki pārāk bieži ir piezemēti un uzstāda zemus mērķus.
Piemēram, izglītības jomā savā sektorā es apzinos to problēmu kāpēc tiek uzstādīti zemi mērķi - tā ir naudas problēma. Valsts dod tik daudz naudas cik studentus universitāte piesaista. Atbilstoši tiek veikti visi nepieciešamie pasākumi, lai piesaistītu vairāk studentus. Kādas ir iespējas izveidot kaut kādu tiešām advanced kursu? Ļoti minimālas. Lielākā daļa pasniedzēju strādā kaut kur paralēli. Diezgan bieži tie ir komerciālie uzņēmumi. Atbilstoši visiem ir arī laika trūkums, papildus ir arī pasniedzēju konkurences trūkums, kas nozīmē ne tik kvalitatīvas lekcijas. Reāli nenodrošinot atbilstošu finansējumu būs grūti mainīt esošo izglītības kārtību.

Šogad reāli ir iespēja iet mācīties pie viena no cilvēkiem, kas atgriezās LV no Kanādas. Sākumā bija kādi 15 studenti, kas nozīmēja, ka nāca tādi, kas nebija pierakstījušies uz šo kursu. Pēdējās reizēs ir tikai kādi 8 studenti. Pozitīvi ir vismaz tas, ka es reāli redzu, ka šis cilvēks nemāca vienkārši formāli, bet arī reāli kaut ko grib iemācīt. Cik labi tas sanāk, tas ir cits jautājums, bet reāli es redzu, ka viņš vismaz mēģina to darīt. Kā normāls pasniedzējs ir arī izsludinājis savu konsultāciju laiku, tikai laikam to tā arī īsti neviens laikam neizmanto, jo dažas reizes tur aizejot tā arī nav nācies redzēt, ka tur būtu kāds cits students.

P.s. Šobrīd es vēlos dzīvot labākā vidē un to darīt nevis nomainot vide, bet to uzlabojot. Šobrīd es jau esmu apzinājies, ka ir kaut kādi cilvēki, kas arī labprāt uzlabotu vidi, taču ir pietiekami daudzi, kas tā pa īstam tajā neko nevēlas mainīt.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?