Martins ([info]mat) rakstīja,
Gudro prātu problēma tā īsti nav. Šobrīd reāli zinu kādus 4 studentus, kas aizbrauca vai tuvākajā laikā brauks studēt uz ārzemēm un nejau tajā sliktākajā universitātē. Es reāli studēju maģistrantūrā, bet reāli neredzu nekādu jēgu no tām mācībām. Tur vispār neeksistē nekāds zinātniskais novirziens. Nu labi, tur eksistē novirziens ar tādu nosaukumu, bet nekā mega prātīga un zinātniska tur nav. Tālāk ir doktorantūra. Ja lielākā daļa doktarantu nodarbotos nopietni ar zinātni, tad pa visiem kaut kas jau sanāktu, bet realitāte ir nedaudz savādāka - lielākā daļa ar to nodarbojas papildus savam maizes darbam un velta iespēju robežās savu brīvo laiku. Nez kāda diena nedēļā sanāk, ja vien darbs nav tieši saistīts ar izstrādājamo tēmu?
Nemaz nav vērts runāt par tiem cilvēkiem, kas vienkārši pasaka, ka neredz vispār īsti motivāciju kaut ko baigi tālāk par bakalauru, labākajā gadījumā, apgūt.
Lai nu ko, bet iekšzemē varētu salasīt kādus 5-10 gudrus prātus katru gadu. Papildus būtu iespējams arī piesaistīt kādus cilvēkus no citām vietām.

Izveidojot šādu zinātnes centru reāli būtu arī iespējams piesaistīt nopietnu uzņēmumu R&D bāzes Latvijai. Šobrīd neviens nav pārāk ieinteresēts šeit kaut ko taisīt, jo nav vienkārši pietiekamā daudzumā kvalificēti cilvēki.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?