Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2007-01-31 12:31:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
"Pirmkārt, tā izmanto "Jauno paaudzi", lai uzbruktu kristietībai vispār, lai nomaitātu latviešu saknes, laba un ļauna atzīšanu un sajēgu par tikumību."
lietotājs Ritvars, no šejienes
-------------------------------------
Ritvar, kas tev ir uzticējis runāt arī manā vārdā? Manām saknēm, kā arī labā un ļaunā atzīšanai nav ne mazākās saistības ar kristietību. Un vēl mazāka saistība ar Ļeģājeva demagoģiju. Un vēl mazāka saistība ar tavu šobrīdējo demagoģiju. Un vēl mazāka saistība ar "tradicionālajām latviešu vērtībām", kuras izgudroja laikam pirms pāris gadiem. Turpināt?


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ritvars
2007-01-31 14:18 (saite)
Tencinu par padaudzināšanu. Arī manām saknēm, kā arī labā un ļaunā atzīšanai nav ne mazākās saistības ar kristietību. Teikuma uzbūvē "lai uzbruktu" un "lai nomaitātu" nav pakārtoti viens otram, bet gan abi vienlīdzīgi palīgteikumi. To uzsveŗ arī atkārtota pakārtojuma saikļa "lai" lietošana. Ja reiz tomēr pārprasts, atvainojos par neskaidru izteikšanos.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2007-01-31 15:33 (saite)
Vēl labāk. Tādā gadījumā palīgteikumu "lai nomaitātu latviešu saknes" ir jāuztver tā, ka Ļeģajeva karikatūra vēl otrajā frontē maitā mistiskās latviešu saknes.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?