Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2006-05-26 22:27:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:manifesto

no Satori vētras ūdens glāzē:
Frīdvalds: "Vienkārši jāsāk štukot, kā izdot savas lietas, normāli visu bīdīt bez visādu svēto govju baxtīšanas, tad arī izpalix vajadzība viņus jebkādā veidā respektēt."
-------------------------------------
+1. Visam ir jābūt out of control un nevienam nekas nav jāiet pierādīt, neviena cilvēka / kritiķa viedoklim nav jāietekmē autora vēlmi un tiesības rakstīt/nerakstīt, izdot/neizdot. kā arī vēl sākt tā dēļ kaut ko rakstīt/nerakstīt. Tad arī nebūs šitie frenklī-mister-šrenklī.
Zinu pāris bezamz anekdotiskus stāstus, kā cilvēki kaut ko dara ar pirmo domu "kā izdarīt, lai tas izietu caur VKKF". Un rezultātā viņi dara nevis to, ko patiešām grib paši, bet gan to, ko grib no viņiem VKKF, tipa iznāk bezmaz vai kā "valsts pasūtījums". Nu i nah.



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]martcore
2006-05-26 23:25 (saite)
jā, es tam visam piekrītu, respektīvi - es taču neeju nosodīt KKF, tieši otrādāk, tas ir labs un vajadzīgs pasākums. Mudaks šajā situācijā ir pats cienījamais Nils S., kurš uz "paldies, tas mums nav vajadzīgs" nevis meklētu (es nevis par lugu, es par Nila pieeju problēmai) citus ceļus, bet sauktu Ikstenu par kazu un tupu rakstnieci. Un ja neviens cits problēmas risinājuma veids nestrādās, tad, lai cik paradoksāli arī tas nebūtu, iespējams, ka patiešām šāds darbs nevienam nav vajadzīgs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]skuka
2006-05-26 23:29 (saite)
ā, nu tad es tevi pārpratu, aha. nu ja, tieši tā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2006-05-26 23:32 (saite)
Gribēju tev pajautāt - vai tur tiešām tā arī tiek formulēts lūgums pēc finansējuma "man vajag naudu, lai es varētu uzrakstīt grāmatu"? :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]jubilacija
2006-05-26 23:34 (saite)
Formulējumi bieži vien esot tik satriecoši jauki, ka tos būtu vērts izdot grāmatā;)))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]skuka
2006-05-26 23:37 (saite)
nu kaut kā tā uz to pusi. pati neesmu rakstījusi, nezinu.
un vispār nav jau ar tas nemaz tik traki. ja cilvēks sevi jau ir pierādījis un viņam tiešām vajag kādu laiku nestrādāt, lai varētu pabeigt vai uzrakstīt lielāku darbu. bet arī šajā gadījumā KKF nav vienīgā izeja. vēl ir visādi ārzemju fondi un rakstnieku mājas, kas dod stipendijas. nevienam neviens neliedz mēģināt. un ja dabū - ļoti jauki.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?