Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2006-05-14 11:39:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:gaming

Un vēlreiz pārliecinājos, cik liels spēks gejmindustrijā ir presei. Intereses pēc nolēmu paskatīties vienu anderdogu, kas iznāca pirms gada - Heretic Kingdoms: The Inquisition, RPG par inkvizīciju. Saintriģēja divi faktori: 1)tas, ka pasākuma motīvs ir inkvizīcija (ar sarežģītu izvēli starp ateismu, monoteismu un politeismu; viens no prikoliem ir tāds, ka savus ateistiskos uzskatus vislabāk var pierādīt nogriežot dievībai galvu un nav jums nekāda dieva, mīlīši - tauta ir izmisumā); 2)tas, ka par šo spēli nav neviena revjūza nevienā nopietnā resursā, gamefaqs.com nav pat neviena walkthru (man liekas, tas jau ir megartādītājs) un pati spēles lapa ir aizvērusies nah :))

Bet geims nopietni ieliek. Kā pusē nostāties - atbalstīt antireliģisko inkvizīciju, kas apspiež tautu, bet neapzinīgos pilsoņus močī uz sārta spāņu zābakos un citiem moku ratiem vai pieslieties atbrīvošanās kustībai un nest tautai gaismu, gādīgos dievus utt. Es, protams, spēlēju par labajiem. Tobiš, par inkvizīciju. Templī teica, ka manam zobenam esot nepieciešamas jaunavu asinis vai kaut kas tāds. Lūk, tagad aizvilkos līdz ciematam meklēt jaunavas. Pagaidām trāpās tikai orki, bļ. Redzēšu partizānu - atrotīsim piedurknes.

Arī pārējos aspektos Inquisition pagaidām izskatās ļoti, ļoti labs. Ideja par paralēlo tusiņu paralēlās pasaulēs, šķiet, figurēja jau "Soul Reaverā", bet te tas viss ir trīsreiz prikoļnāk atrealizēts. Ej pa mežu, it kā nekas nenotiek, koki šalc, kluss un mierīgs, nospied taustiņu "d" - a tur tajā pašā vietā, bet paralēlajā pasaulē notiek kaut kādas spiritu razborkas, kurās labāk nejaukties, pēc tam pats savas parpalas lasīsi kilometra rādiusā... Vārdsakot, dzirdēju baumas, ka dzirnavniekam esot divas meitas, iešu pameklēt dzirnavas, tur lejā pie upes bija jābūt.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]omeega
2006-05-14 12:10 (saite)
Izklausās interesanti. Būs jāiemēģina.

(Atbildēt uz šo)


[info]dienasgramata
2006-05-14 12:27 (saite)
es arī gribu nogriezt kādu galvu, a kur lai to spēli dabū?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2006-05-14 13:26 (saite)
galvu nogriezt pagaidām neļauj - mani aizsūtīja runāt ar kaut kādu koku un vispār sagādāt ciematam pārtiku. jāsaka, necienīgs karjeras sākums. dzirnavnieka meita apprecējās ar slīkoni, pie tam es biju vedējtēvs. tagad man tiek piedāvāts lauku privātīpašums - mazdārziņš par 2000 šekeļiem (sic! - tiešām, šekeļiem!)humānisma vārdā. nepielauzīs!

daudz jautrāk ir garu pasaulē. bieži vien uzturos kapos. vienīgais čuvaks, kam šī spēle ir, dc++ pazīstams kā SubZero parasti ir ar nenormāli aizņemtiem slotiem, bet es instalācijas disku ekonomijas dēļ pamanījos jau izmest miskastē :( kurš varēja zināt!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]shelly
2006-05-14 14:23 (saite)
"viens no prikoliem ir tāds, ka savus ateistiskos uzskatus vislabāk var pierādīt nogriežot dievībai galvu un nav jums nekāda dieva, mīlīši - tauta ir izmisumā"
Tas man atgādina anekdoti par ateisma stundu Padomju Savienībā, kur visiem bija jākrata dūres pret debesīm, un tikai ebrejs Ješke atteicās to darīt.
- Bet kāpēc, Jaške? - šim jautā.
- A ja tur nekā nav, - viņš atbild, - kāpēc kratīt dūres?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kaplacis
2006-05-14 15:12 (saite)
un ja ir, tad kāpēc bojāt attiecības? :>

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?