Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2006-04-01 09:59:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:nostalgie

vispār jau zivis man vienmēr ir garšojušas, bet tagad tas kaut kā ir pārgājis.
vētrainajos tīneidžera gados man baigi patika ceptie asari.
nu un zivju zupas pēc makšķerēšanas procesa brīvdabā - lieliski!
vai tās pašas kūpinātās butes.
un mana mamma gatavo vienkārši fantastiskas marinētās reņģes ar sīpoliem.

bet, enīvei, sušimāni - viskrutākais zivju ēdiens pasaulē ir parasts jēls lasis. cilvēkus, kuri lasi kaut kā cep, kūpina vai grilē, es drusku nesaprotu. iespējams tāpēc, ka grila aparāta tuvumā rodas nepārvarama vēlme uzgrilēt arī zābaku vai ugunsdzēšamo aparātu.
maza kanapē maizīte ar laša šķēli un sīpolu - tas visumā ir labi, taču tomēr ļoti bezstilīgi.
tāpēc es tik ļoti fanoju par skandināvu virtuvi - tur nav nekādas maizes, ir lasis, klāt čillī pipari un kaut kas līdzīgs rosolam.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]annuska
2006-04-01 10:17 (saite)
jēlu lasi uz piecām minūtēm ieliek citrona sulā+sāls+pipari+cukurs, varu ēst kaut pliku pēc tam lieliem gabaliem

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2006-04-01 10:20 (saite)
ir vēl laba kombinācija ar majonēzi un sagrieztiem ābola gabaliņiem

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]batou
2006-04-01 11:03 (saite)
tikai marinētā siļķe. un šprotes, bet tās jau ir buržuju ēdiens. vēl ok ir ceptā līdaka ko pats esi ķēris.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2006-04-01 12:13 (saite)
starp citu, kaut kad pirms pāris gadiem pārdevās kombinācija, kur bija marinēta siļķe, majonēze un banānu gabaliņi. apdullinoši garšīgi. diemžēl, kā izskatās, kvorumam tā nelikās, un vairs neražo.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?