Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2013-08-20 13:28:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
tie, kas lieto planšetes, a varat man pastāstīt, kur ir points planšetēm
es te domāju, varbūt man vajag, bet nespēju sevi motivēt

mazākas par noutbukiem? lētākas par noutbukiem? kas ir ios androīds es nezinu, tur es saprotu nav ne worda, ne exceļa, ne pieklājīgas elektriskās izklaides
kalkulators ir telefonā. grāmatas lasīt? rīderī. filmas skatīties? noutam ekrāns lielāks. moš batereja ilgāk velk?


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]crescendo
2013-08-20 16:37 (saite)
Mazākas un vieglākas par noutbukiem-parastajiem. Cena -kāds notebooks un kāda planšete.

Ja salīdzina ar netbukiem, tad vieglākas un ar labāku ekrānu. Cena vēl līdzīgāka.

Ja ar plakanajiem vieglajiem noutbukiem (Air & such) - ekrāni plānajiem noutiem ir labāki, bet plānais nouts joprojām ir dažas reizes smagāks par planšeti, arī dārgāks.

Baterija velk daudz, daudz, daudz ilgāk. Pie vienāda lietojuma ilgāk nekā (skārienjūtīgajiem)telefoniem, kur nu tur vēl ar noutiem salīdzināt.

Noutiem 3g ir iebūvēts retāk nekā planšetēm - iebaksti simkarti un tev ir internets dajebkur, uz lielāka ekrāna nekā telefonam. Un tagad arī nedēļai ārzemēs parasti var atrast kādu lētu karti ar plānu 'man lūdzu datus, tikai datus un nekādas sarunas un sms' - instant connectivity, neatkarīga no roaming, no viesnīcu neesošajiem wifi utml.

Ikdienā - Tīkla browsēšanai & sīkiem ierakstiem ērti izmantot, tas principā arī galvenais, un tam planšete ir ērtāka par jebko citu. Nu un glancētu žurnālu e versijas šķirstīt. (Grāmatas gan ērtāk rīderī -bet nu ja rīderis nav pa rokai, bet planšete ir, tad var planšetē). Eksāmeniem ārkārtīgi ērti mācīties (tā sagadījies, ka attiecīgās aplikācijas telefona ekrānā neietilpst - planšeti tad var katrā brīvā brīdī pabakstīt, kamēr viss saiet galvā).

Elektriskās izklaides - depends, vecās labās visādas tagad adaptē kā reiz planšetēm, var bērnību atcerēties. Jaunas ar visādas parādās. Alternate Reality figņas visādas.

Filmām & such - tikai ārpus mājas kaut kur gaidot (pieņemot, ka planšetes izmērs ir 'vienmēr līdzpaņemams' nevis 'skaisti apput stikla žurnālgaldiņa'


Lielāks ne vienmēr ir labāks :)
Lielāks ekrāns it kā lauj planšetei par nouta ekrānu izlikties (tāds sīkums, ka klavieri pieslēgt) - bet dabā tādu pielietojumu nav nācies redzēt. Word, Excel & such ir, gan MS gan analogi.

Vispār planšetes dzīves mērķis ir 'nouta funkcijas, kuras it kā jau var uz telefona, bet uz telefona nav ērti'.

(Atbildēt uz šo)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?