lūk
Nepieciešams:
- 1 kg mandarīni
- apmēram 700 – 800 g cukurs (var likt vairāk)
- nedaudz ūdens
Kārtīgi nomazgā un nomizo mandarīnus. Sadala daiviņās, daiviņas
pārgriež uz pusēm. Liek visu katlā (+ 2 mandarīnu mizas), pielej apmēram
3-4 ēdamkarotes ūdens un mazliet (apmēram 5 min) pavāra, tad pievieno
cukuru un vāra uz lēnas uguns, kamēr mandarīni izšķīduši un ievārījums
gatavs- t.i. vāra nepilnu stundu.
Izņem mandarīnu mizas (ja ievārījumu grib mazliet rūgtenu, tad mizas
neņem ārā, bet sablenderē kopā ar visu augļu masu) un sēklas (ja tādas
ir). Masu izberž caur rupju sietu vai arī sablenderē, tad masu liek
atpakaļ katlā un vēl nedaudz uzvāra. Lej sterilizētās burkās, aizvāko,
atdzesē un liek glabāties vēsā, tumšā vietā, vēlams ledusskapī.
vot
vēl tikai jāpiemaisa vaniļa
![](http://prudentbaby.com/wp-content/uploads/2012/01/hlic/828bcd767dff298ea3327708a70abd83.jpg)