Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2012-10-18 12:20:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
nē, vēstures grāmatas ir lieliskas mītu izklīdināšanā
teiksim, no ķinīša, goiko mitiča un tomasa maina rīda ir radies iespaids, ka amerikas indiāņi dzīvoja kaut kur mežā 50 cilvēku lielās kopienās un desmit vigvamos, un, ka viss bija labi, kamēr neieradās visādi eiropieši ar savām kolonijām un fortiem, kas piejāja amerikāņu indiāņus ar spīdīgām mantām. patiesībā prmie uz blingblingu viņus piejāja dienvidamerikāņi.

lūk, teiksim, ko raksta savā grāmatā vords gregs (izsaukuma zīmes manas):

"Pueblo civilizācija sasniedza savu uzplaukumu Čako kanjonā Ņumeksikas ziemeļu daļā starp 1050-o un 1125.g.p.m..ē. Tāds ceremoniālais centrs kā Mesa-Verde ar daudzstāvu (!) apmetnēm spēja ietilpināt līdz pat 20 000 (!) cilvēku. Šeit tika iegūts tirkīzs, kuru kā ārkārtīgi vērtīgu preci pārdeva no rokām rokās līdz pat pašam Meksikas centram. 90% tirkīza, kas tika atrasts Tenočtitlānā, nāca no dienvidrietumiem. Apmaiņā pret tirkīzu Čako kanjona iedzīvotāji saņēma papagaiļus no Dienvidmeksikas".

ahujennijs bizness, es uzskatu
nē, nu, labi, plastmas pērlītes. uotka. konfekšu papīri un kotletes folijā. BLDŽAD, BET PAPAGAIĻI!!! (facepalm.jpg)


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]sirdna
2012-10-18 12:49 (saite)
A kas? zin, cik kārtīgs papugajs maksā? Bez kilodolāra neiztiksi!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]biezpientaure
2012-10-18 13:37 (saite)
exkolēga, kas tagad dzīvo kaimiņos krokodīlu mednieka atraitnei, stāstīja ka izbraucot zaļumos, sākumā esot skaitījuši cik kilobaksi per day ir sēdušies uz mašīnas ar mērķi izkļančīt vai nospert barību.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?