Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2005-11-07 12:55:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Ir milzīgs jautājums - KĀPĒC izgudrotāji kaut ko izgudro? kaut vai to pašu relativitātes teoriju. tas, ka viņiem pašiem tas ir interesanti, skaidrs. bet pārējos kaut vai Džordano Bruno idejas, maigi izsakoties, ne pārāk, ē, pat neatrodu vārdu. vai viņi domā, kā šo pasauli padarīt labāku, vai arī tikai interese par nātrija-kālija savstarpējām attiecībām? es zinu, ka tas ir "kaķa šūpuļa" jautājums, bet mani tas ir ļoti ieinteresējis tieši tagad.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]kemune
2005-11-08 10:16 (saite)
ir jau arī tev taisnība. bet arī daudz zelta ir romantisks motīvs, man vismaz tā gribas domāt par tiem laikiem. varbūt es tikai tāds :)
kad biju sīks, noteikti gribēju savu pitagora teorēmu. atklāju visādas sakarības, lai pēc tam noskaidrotos, ka kāds tās jau atklājis. bet skaidrs, ka mani virzīja ziņkāre, ne jau ambīcijas

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2005-11-08 10:28 (saite)
piķis arī šobrīd vēl ir laba motivācija...
ok, es mēģināsu vēl konkrētāk. redzi, pasaulē ir viena globāla problēma - AIDS. nu, un pasaulē pastāv arī profesija "dakteris". un tas dakteris tur visādīgāk ārstē no tā AIDS, lai arī skaidrs ka ņihuja viņš vairs tur nevar izārstēt. Bet viņš pilda savu daktera pienākumu.
ir pasaulē arī tāda profesija "zinātnieks". es nezinu kā konkrēti izgudrotājs pie mums saucas. faktiski, tie ir planētas labākie prāti. un ir problēma - AIDS. un tā vietā, lai šis izgudrotājs domātu par to, kā ārstēt to lopisko AIDS, viņš divus gadus sēž pie kaķasuņa spermatozoīdiem, domājot par likumsakarībām. Jautājums - kāds tad ir zinātnieka pienākums?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kemune
2005-11-08 10:34 (saite)
nu nemēģini racionalizēt zinātni. lielā mērā tā pastāv per se. vismaz izpēte. viena liela daļa noderīgu atklājumu un izgudrojumu ir radusies, pētot pavisam nesaistītas lietas. un nevajag jau sašust, pie AIDS strādā daudzi. kurš tad būs visspēcīgais un visuzinošais, kurš pateiks, ka to vajag pētīt un šito nevajag? nebūtu savā laikā zinātnieki fanojuši par kaut kādām nevienam nevajadzīgām un nereālām termodinamikām, nebrauktu tu tagad savā autiņā. var protams diskutēt, vai vispār kaut kādi auto bija vajadzīgi, varbūt ir tikai jācīnās ar dabiskajiem ienaidniekiem, piemēram, aids, nevis iekšējiem, piemēram, slinkums pārvietoties kājām. un vēl - ir jānošķir zinātnieki (izpēte, teorijas) no inženieriem (praktiska realizācija).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2005-11-08 10:45 (saite)
kurš tad būs visspēcīgais un visuzinošais, kurš pateiks, ka to vajag pētīt un šito nevajag?
-----------------------------
es mierīgi varu pateikt. AIDS šobrīd ir viena no lielākajām cilvēces problēmām un pie tās ir jāstrādā. pavisam konkrēta, tur ir viena ķīmija. tur noteikti var kaut ko izdomāt, vismaz uzlabot esošo situāciju. es taču neprasu abstraktas lietas "lai nebūtu karu", etc. man gribētos, lai planētas labākie prāti ar to arī nodarbotos, vēl vairāk - lai tas kļūtu par viņu pienākumu, ieguldīt visus savus spēkus esošo problēmu likvidēšanā. Jo, ja tu saslimsi ar to pašu AIDS, tev vairs nebūs īpaši svarīgi tie visi aerodinamikas atklājumi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kemune
2005-11-08 10:51 (saite)
man būs, es patiesībā dēļ tā vien dzīvoju. vienīgā problēma - 10 zinātnieki netiek 10reiz ātrāk galā ar vienu lietu, un arī 10kārtīgs finansējums nepaātrina to 10reizes. tu jau runā kā tāds vergturis, tipa, nu ir problēma, atrisiniet, j^$%#@#@m^%$#@$, ko jūs slaisti slinkojat un skatāties, kur nevajag. un es nemaz neticu, ka to vispār var uzveikt, var tikai iemācīties sadzīvot, tas vīruss ir atradis savu vietu, un viņam vajag mūs dzīvus. pie tam aids ir daudz vairāk sociāla nekā ķīmiska problēma.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?