Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2009-12-31 06:23:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:cinefilia

Julie & Julia (2009, Nora Efrona)

Norai Efronai, kura, starp citu, ir sarakstījusi visas mūsu mīļākās filmas ("When Harry Met Sally", "Silkwood", "Bewitched") nostrādā pat tas kino, kura pamatā nav īpaši interesanta ideja, jo viņa tomēr prot aizskārt cilvēkos kaut kādas ļoti siltas stīgas. Stāsts par to, kā 30-gadniece, lai bēgtu no darba un dzīves rutīnas, sāk katru dienu gatavot ēdienu pēc jaunas receptes un rakstīt par to blogā, nu, es nezinu. Pēc reāliem notikumiem, sakiet? Lūk, ja pēc reāliem notikumiem kāds sacerētu scenāriju, kā mēs te dzeram un kādus pēc tam murgus sociālajos tīklos rakstām...

Merila Strīpa ir drausmīga. Uz to, par ko pārvēršas Strīpas kundze, ar katru dienu ir aizvien grūtāk un grūtāk noskatīties, tomēr pateikšu - viņa no dramatiskās aktrises naturāli transformējas par tādu Džimu Keriju iz paleontoloģijas muzeja, man govnomūzikls "Mamma Mia!" jau iedvesa samērā svētas šausmas. Taču visu glābj mīļā, jaukā un brīnišķīgā Eimija Adamsa, lūk, kur mūsu mazā laimīte. Viņa taču priecājas, bēdājas un niķojas tik godīgi un atklāti kā bērns. Gribas tikai smaidīt par Eimijas šaušalīgo cīņu ar omāru, kā arī nervu sabrukumiem pie nepaklausīgās plīts piedegušajiem rezultātiem. Beigās viss izdosies! Un, kā jau teicu - iespējams taču, ka mūsdienās kvalitatīvi pagatavota maltīte un kvalitatīvs ieraksts blogā ir labākā terapija pret visādām nebūšanām.

in 2009 martcore says
treškonteiners! / sēdies, divi / otrreiz nesaņemtos / apm. ņurd.  / afigkino



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]zuzanna
2009-12-31 10:02 (saite)
Var jau būt, ka Strīpa transformējas (līdz Tu šito neuzrakstīji, es pat neaizdomājos, bet dikti precīzi par to Keriju), tomēr, imho, šajā filmā viņas varone bija cimperlīga - it kā amerikāniete, bet kurai jāiemieso labākais no franču kultūras, izturēšanās un uzvedības un vice versa, to varbūt var notēlot, bet tas pilnīgi noteikti nav viegli. To jau dzīvē īstenot ir teju neiespējami.

(Atbildēt uz šo)


[info]diana
2009-12-31 10:08 (saite)
O, nu tad jau būs jānopumpē.

(Atbildēt uz šo)


[info]spotty_flyer
2009-12-31 12:18 (saite)
Zin, bet trakākais, paskatījos kāda bija Strīpas varone dzīvē - nu tieši tādas pašas svētas šausmas. Tur pat nekas nebij pārspīlēts. Bet filma jauka - jā :)
Priecīgu Atnākošo un siltu Aizejošo!

(Atbildēt uz šo)


[info]fxp
2009-12-31 15:03 (saite)
Paskatījos youtube, kāda izskatās un kā runā Julia Child, Strīpa perfekti notēlojusi. Kad skatījos filmu, bija vēlme pārtīt visas Ņujorkas ainas.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?