Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2008-03-16 06:15:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:cinefilia

The Host (2006, Juns Ho Bongs)

-1. Ievads: principā recenzijai bija jāsastāv no vārda "pizģec", taču es nespēju pamest novārtā šādu izaicinājumu. Pojehaļi.

0. Cinisms: šī nav pirmā reize, kad korejiešiem rodas vēlme paņirgāties par nabaga amerikāņiem. Ne tik daudz kā pāris vietās paironizēt par Kingkongu (IMDB komentāros cilvēki uzvedas tā, it kā būtu noticis atomuzbrukums Mikimausam), bet tas, ka filma tika pozicionēta kā "Monster Movie". Kaut kas taču nabaga Ho Bongam bija no visa tā jāuzraksta? Viņš arī uzrakstīja - monztā mūvī. Verī skērī monztā mūvī. Aizrijieties ar savu popkornu. Ha ha ha.

1. Tēze A: vairāki kinoguru izsakās aptuveni šādi: "nē, nu, protams, ka jebkāds the mist, cloverfield vai cits pēdējo padsmit gadu holivudas projekts salīdzinājumā ar the host ir pilnīgs peļu sūds". Pilnīgi piekrītu šai tēzei, lai arī salīdzinājums nav īsti korekts.

2: Tēze B: vairāki kinoguru izsakās aptuveni šādi: "Ho Bongs ir absolūti pārrakstījis žanra likumus". Es varētu piekrist ar nosacījumu, ka pārrakstījis viņš tos ir marsiešu valodā.

2.b.::: vissarežģītākais ar "The Host" ir tas, ka neeksistē nekāds konteksts, kurā šī filma varētu pastāvēt. Viņa brīvi peld kosmosā.

3. Klaiņojošās domas: varētu sacīt, ka šis darbs ir tik absolūtā pakāpē novests postmodernisms, ka tas ir pāraudzis tādā kvalitātē, kurā nepastāv arī pats postmodernisms. A vaska ta, Peķka, arī nav.

4. Secinājums: man šķiet, ka pasaule nav gatava šādam kino. Viņa vēl nav to nopelnījusi.

5. Rekomendācija: ja tomēr saņemsies paskatīties, pirms tam uzreiz aizmirsti, ka kino vispār kādreiz esi skatījies.

īsumā tas viss
in 2008 martcore says
nedefinējami



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ttp
2008-03-16 12:18 (saite)
oi, tik sen jau stāv kompī un nebiju noskatījis.
laikam jāizvelk un jānoskata.

(Atbildēt uz šo)


[info]batou
2008-03-16 12:53 (saite)
holy shit. ja vien tie nebūtu austrumi es visam pat varētu noticēt. pašlaik manas ekspektācijas ir 50%. kopumā ieintriģēji.

(Atbildēt uz šo)


[info]dienasgramata
2008-03-16 23:38 (saite)
jēsss! geņiaļņiks pilnīgs, tiesa, brīžiem jau aiziet Kusturicā, bet nesalīdzināmi stilīgāk. esi redzējis pārējās divas viņa filmas?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2008-03-17 00:00 (saite)
iepriekšējo esmu, bet tik pamatīgā pālī, ka no viņas neko īpaši neatceros

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]madame_silence
2008-03-17 01:40 (saite)
mans kolēģis pēc tam kad kannās bija redzējis tik ilgi un sajūsmināti stāstīja... ka es arī vēlāk noskatījos un jā PIZĢEC. viena 2007. gada lieliskākajām.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?