Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2007-08-03 10:07:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
nu tad naktī beidzot sāku skatīties "life on mars" - protams, ka nogāza no kājām bez variantiem, uzreiz stadija "es tikai vēl vienu, un tad gulēt". a tur katra sērija stundu gara...

    Sižets zamuķīts teicami: mūsdienu Mančestrā policists Sems Tailers ķer sērijveida slepkavu, kas nogalina jaunas meitenes, līdz slepkava nokidnapo viņa darba kolēģi un meiteņdraugu vienlaicīgi. Aiz briesmīgajām bēdām Sems kļūst neuzmanīgs un nejauši pakļūst zem automašīnas. Kad viņš atver acis, visapkārt ir tas pats tikai nu jau Mančestra - 1972, visapkārt braukā vecas grabažas, veči nēsā prikoļnas pričenes un ūsas, toties viņam ir aizvien vēl saglabājusies detektīva licence.
    Kur čalim iet? Protams, uz savu darba vietu, kur viss ir, ē, nedaudz izmainījies, viņa galda un kabineta pēkšņi kaut kā nav, bet padotiea uzskata savu jauno bosu (kurš tipa ir it kā atsūtīts no cita departamenta) ar zināmām šaubām. ("Where's my PC terminal?", auro Tailers; "Did you want to see a colonel?", uzmanīgi pārjautā viens no padotajiem). Viņš cenšas sazvanīt pa telefonu savu nokidnapoto draudzeni: "Operator? Please, connect  with  "Mobile Virgin" net" -  "Keep your sexual assaults down, sir, we're tracking this!" Uragāns. Un tad parādas pats galvenais. Policijas iecirkņa  priekšnieks Džīns Hants. To vajag redzēt vismaz vienreiz dzīvē.

    Hantam nepastāv atšķirības starp aculiecinieku un aizdomās turamo. Viņam nepastāv tādi jēdzieni, kā lietiskie pierādījumi vai nevainības prezumpcija. Faktiski jebkurā "intervijā" kā pirmais arguments tiek izmantots pisaks pa žaunām. Kratīšanas ordera vietā ir spēriens ar kāju pa durvīm. Hants goņī Mančestras žargonā tādus eifēmismus, ka Šekspīrs, V. zārkā griežas kā propellers. Viens no ģeniālākajiem personāžiem seriālos ever. Un ar šādu partneri nabaga labi audzinātajam detektīvam Semam Taileram nākas sadarboties. Pārītis ir totāli apburošs. Pirmajās divās sērijās viņi izkāvās savā starpā, šķiet jau trīsreiz.
    Plus vēl filmai ir paralēllīnija - Sems dzird balsis, tās stāsta viņam, ka patiesībā viņš atrodas aizvien 2007-jā slimnīcā komas stāvoklī. Pa radio un televizoru  ar viņu sarunājas kāds dīvains cilvēks, šķietami  psihiatrs, kurš te viņu pamudina uz pašnāvību, te atrunā no tās. Semam rādās afigennākie gļuki. Un tas ir tīrs Linčs, bez jebkādām atrunām. Lūk, tā tas ir kopsummā: Brute Force + Linčs + melnais humors + Mančestras feņa + lieliskais Džīns Hants + bullying & bullying...
    Šogad jēgu pārkaifojušie amerikāņi uzņem savu rīmeiku."Dzīvei uz Marsa". Visa Lielbritānija atklāti ņirdz.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]fxp
2007-08-03 10:53 (saite)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2007-08-03 10:55 (saite)
LV rīmeiku taisīs filmu studija "Bimini", aha

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kemune
2007-08-03 11:02 (saite)
zigijs stārdasts

(Atbildēt uz šo)


[info]gamemaster
2007-08-03 11:45 (saite)
K, sākam vilkt. Zis beter bī gūd...

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]fxp
2007-08-03 15:16 (saite)
Ir ljoti OK.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?