marre ([info]marre) rakstīja,
@ 2011-04-06 23:14:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
esmu jelgavā, dzeru antibiotikas un skatos televizorā visu pēc kārtas. tā kā rīgā man tv nav, to šeit uzskatu par bonusu. pirms tam vēl mazliet saklausījos LR1 ziņas(kas pārmaiņas pēc ir jēdzīgas) un kļuvu mazliet zinošāka pasaules aktualitātēs(patiesībā jau tikai sapratu, ka neko nesaprotu).
bet vispār gribēju padalīties iespaidos par svaigi noskatītiem tv raidījumiem. pirmkārt, ekstrasensu cīņas. es nevaru saprast, vai tiešām viņiem ir kaut kādas mistiskas spējas, kas ļauj redzēt cilvēka pagātni, tikai pateicoies uz grīdas ar krītu uzzīmētai "zīmei" vai kaut kādam irbulim?!vai patiesībā tas viss ir farss un tie pričendāļi un biedējošās sēkšanas, acu pārgriešanas un roku vicināšanas ir tikai līdzeklis, lai liktu skatītājam noticēt, ka tas ir kaut kas mistisks? vai to viņi dara, lai iegūtu laiku, kurā izdomāt kādu veiklu, vispārinātu frāzi, ko visi noturēs par patiesību? vai arī tas viss ir iepriekš sarunāts, un visi tur ir aktieri- gan tā sauktie skeptiķi(vienmēr starp ekstrasensiem ir kāds izredzētais, kura spējas ir tik pārliecinošas, ka pat skeptiķis "ar grūtībām" atzīst tā varenību), gan pieaicinātie "cietušie" un viņu radinieki un galu galā varbūt arī paši ekstrasensi? viss tikai, lai skatītājam būtu interesanti, un beigās visa pasaule domātu, ka "tā jau notiek tikai krievijā". vispār jau ir dzirdēts, ka tā esot ar tiem krievijas šoviem- skaties vienu talkšovu, pārslēdz kanālu un tur tas pats ceilvēks tikai citā ampluā stāsta citu "dzīvesstāstu". lai nu kā, es tiešām esmu neizpratnē- ticēt vai neticēt?
un otrs šovs, par ko man ir, ko teikt- ievas pārvērtības. šovakar tur pelēcīgu un jauku 4 bērnu māmiņu pataisīja par elvīru-tumsas valdnieci. nu briesmas, pašas dēliņš sabijās, pie apvāršņa parādoties "jaunajai-uzlabotajai-mammai". vispār jau šitā klišejiskās modes kultivēšana ir nejēdzība- izmet ārā māmiņas mīļākās bikses un siltākos džemperīšus, jo "tev ir jāģērbjās sievišķīgāk!". vispār mani kaitina šitā mūžīgā sievišķīguma un dāmīguma uzspiešana. ja tādas ekspertes ierastos manā skapī, es vispār tiktu atzīta par sabiedrībai nederīgu un norakstāmu savu mūžīgo džinsu un hūdiju dēļ. kāpēc man būtu jāstaigā katru dienu augstpapēžu kurpēs un žaketēs, ar krellēm un visādiem bimbuļiem, ja es tādā apģērbā jūtos kā iekalta važās, nopietni, tas man sagādā reālas mokas. var jau būt arī ērtas augstpapēžu kurpes, bet tās tomēr ir augstpapēžu kurpes, kuras nēsājot vajag ielikt sevi kaut kādos rāmjos. es nezinu, labāk ģērbjos galīgi nestilīgi un "nesievišķīgi", bet vismaz jūtos kā cilvēks.
fu kā sacepos par tik triviālu mēslu kā ģērbšanās ha! bet par tiem ekstrasensiem- tiešām, varbūt kāds zina visaugstāko patiesību?


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]zefiirs
2011-04-07 00:05 (saite)
man patīk ekstrasensu cīņās, nopietni!!!!! vienīgi ļoti reti(un ar reti es domāju reti) sanāk redzēt.
nu tur jau var redzēt, ka pāris ir tādi, ka vispār nesaprotu nah viņi tur paņemti, neko nezin un neredz, citi atkal tā visu pasaka, ka skudriņas pārskrien. un krievijas lapās var atrast miljons info, par viņu praktizēšanu pirms/pēc šova, piem daži pēc tam saslimst ar zcaigžņu slimību, ņem milzīgu naudu un neko nedara, citi normāli palīdz etc. šovs ir šovs, protams, bet ekstrasensi īsti(tb tie, kuri tiešām ir)

pārvērtības - speciāli noskatījos internetā vienreiz, pēc klabā izlasīta viedokļa. toreiz tur bija diriģente, kurai izmeta pončo, ar kuru viņa vēsā laikā diriģēja kori tautastērpā, sakot, ka tas nav labs apģērbs, pēc tām viņas vairākām piezīmēm tās abas vadītājas jau tā kā nezināja ko teikt, par to , ka kori tautastērpos, viņām vispār nebija ko piebilst, noteica tikai - esmu pārliecināta, ka atradīsi ko piemērotāku/kaut ko tādā garā. pazemošana, ne pārvērtības.
un tā jau ir, es iedomājos, ka pa manu skapi tagad izložņātu, pat nevaru iedomāties ko atstātu, visus manus lielos džemperus sviestu prom, visu sviestu, un tad pēc tam, kad visas latvijas priekšā manas drēbes iemestas tanī sarkanajā spainī, es tač pa īstam,protams nemestu laukā, vienkārši iekarinātu atpakaļ skapī, nu ja, un tad visi redzējuši, ka tās drēbes izmestas, bet viņās vēl staigāju. stulbi kaut kā.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]marre
2011-04-07 00:15 (saite)
bet es pieļauju iespēju, ka arī tie "labie un prasmīgie" patiesībā vienkārši varbūt prot meistarīgi manipulēt, runājot vispārlīgas lietas un protot uzķert cilvēkā "īsto vilni", rada to patiesības efektu, nu, ka visi notic, ka viņš zina kaut ko vairāk, bet īstenībā viņš vienkārši veikli rīkojas ar cilvēku reakcijām, žestiem un mīmikām. jo, ja labi pārzina psiholoģiju vai ko tur vēl, tad ir diezgan vienkārši uzminēt, pat bez visas maģijas. bet varbūt es cenšos būt pārāk racionāla, nezinu..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zefiirs
2011-04-07 00:44 (saite)
tu tur noskatījies kādu raidījumu beigās vai nē?
psihologi jā, citādi būtu grūti pasniegt informāciju tā, lai baigi nesāpinātu/nesatrauktu/kas nu tur par situāciju.

bet, ja var no kaut kāda koka/fotogrāfijas/ķemmes izstāstīt veselu sarežģītu notikumu, tur nekādi psiholoģiski triki nestāv blakus, ja vien nemāk lasīt domas(kas arī nepiemīt kuram katram, hehe)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zefiirs
2011-04-07 00:48 (saite)
piemēram - bija jauns spogulis, tā priekšā pienāca cilvēks, darīja kaut ko specifisku brīdi, tad tas ekstrasenss, jāpasaka kas tas bija un ko darīja, nu nez nez, spogulis savas emocijas pārāk nenodod

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]marre
2011-04-07 00:56 (saite)
nu, spogulis jā, tas laikam ir arguments. bet ja pretī ir cilvēks, tad bieži var no sejas nolasīt un uzminēt. to laikam arī izmanto tie falšie, un, iespējams, tāpēc arī parasti netiek tālāk, jo tikai minēšana un psiholoģija vienmēr nestrādā. (re, izskatās, ka mēs tuvojamies risinājumam)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]es_esmu_dzhims
2011-04-07 08:50 (saite)
ekstrasensu cīņa ir tādi pati huiņa kā logi

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]zefiirs
2011-04-07 13:07 (saite)
nedirs!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]es_esmu_dzhims
2011-04-07 14:22 (saite)
mazā dusmīgā sektantu rūķe :D :*

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]jgz
2011-04-07 20:44 (saite)
Taču visa Krievijas izklaides industrija ir tik nežēlīgi pārspīlēta, ka slikti metas.
Tas pats, kas ēst pārsālītu vai pārgaršvielotu ēdienu. Šova elementi un intrigas ir ok, bet nu ne jau tādos kvantumos.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]marre
2011-04-07 20:51 (saite)
a tautai garšo! vot!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]jgz
2011-04-08 04:01 (saite)
Tapēc, ka tauta savas garšas kārpiņas ar šīm garšvielām (akd, man pēdējā laikā visi savi salīdzinājumi sāk likties nereāli tizli) ir notrulinājusi savas garšas kārpiņas, un ne sūda nejūt. Tā teikt, ēstu arī skaisti pasniegtu sūdu, kas drošvien arī notiek.
Amīšiem ir tāds šovs Jersey Shore. Cik es saprotu, lielākā daļa cilvēku viņu skatās kā totālāko cirku, bet es pieņemu, ka ir visnotaļ ievērojama daļa cilvēku, kuri seko līdzi katram to (te ir daiļš epitets, kurš norāda uz absolūtu saprāta trūkumu) cilvēku dzīvītēm.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]sissy
2011-04-09 13:38 (saite)
kāpēc man būtu jāstaigā katru dienu augstpapēžu kurpēs un žaketēs, ar krellēm un visādiem bimbuļiem, ja es tādā apģērbā jūtos kā iekalta važās
* * *
Mhm. Es sev ik pa laikam uzdodu šo pašu jautājumu, kad noskatos, kā ģērbjas citas sievietes manos gados un kā ģērbjos es.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]marre
2011-04-09 20:22 (saite)
un ar ko gan mēs sliktākas? ja neskatās no sieviešu žurnālu viedokļa, tad absolūti ne ar ko!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?