Februāris 13., 2012


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
12:37 - Multisadzīve
Tas ir vispār zināms fakts, ka latvijā dzīvojošie padomju laika migranti ir daudznacionāli. Viņu vidū ir krievi, ukraiņi, baltkrievi, kazahi, tatāri, etc etc.
Liela daļa no viņiem paši sevi identificē kā krievvalodīgie. Lv publika bieži ar smīnu norāda, ka tā tak nav nacionalitāte bet kaut kāds mikslis. Ko dara krievvalodīgie ? Pārdefinē sevi par krieviem un iestājās vienotā(kā) frontē par visu kas ir krievisks. Ne tikai krievvalodīgs.

Latviešu politiķi nezin kāpēc visu to ignorē un izliekas neredzam - sak gan jau pats viss nokārtosies. Un tikmēr vietējie ukraiņi un citi padomju laika iebraucēji paliek par krieviem. Veidojot aizvien monolītāku un lielāku minoritāti.

Daudzi mani draugi un paziņas sauc sevi par krieviem, kaut gan viņu vecāki bieži vien nāk no pavisam citām tautām. Es domāju, ka valstij vajag atbalstīt visas minoritātes, it īpaši lielākās - baltkrievus, ukraiņus un teiksim kazahus. Atbalstīt viņu skolas, teātrus, korus un biedrības.

Jo ja cilvēkam nav citu sakņu un identitātes kā vien krievu valoda un kopīga padomju savienības vēsture, tad viņš pie tā arī turēsies ar abām rokām un mūsu valstī nekad nebūs īsti labas sadzīvošanas. Toties ja būs daudzas dažādas tautas - latvieši, krievi, ukraiņi, baltkrievi, ebreji, tatāri, lietuvieši = nevis latvieši un "krievvalodīgie", tad varēs uzplaukt īsts multikulturālisms un visu mūsu sadzīve būs daudz pieņemamāka un uz nālotni varēs raudzīties daudz pozitīvāk.

p.s. pie tam tad tiktu astrādāti labāki mehānismi kā sagaidīt nākotnes imigrantus no dažādām pasaules valstīm. Tagad uz "krievvalodīgo" fona visi pārējie tiek aizmirsti un neviens nav gatavs iespējamībai, ka ierastos šeit dzīvot teiksim pāris tūkstoši masaju vai marokāņu.

(2 raksta | ir doma)

Comments:


From:[info]mikii
Date:13. Februāris 2012 - 14:52
(Link)
es pat pieļauju, ka tas vairs nav vajadzīgs. mūsu sadzīvošana uzlabojas ar katru gadu. un paliks vēl labāka. divu lielu etnisko grupu integrācijai ir nepieciešams daaaudz ilgāks laiks, nekā pāris tūkstošu jaunu imigrantu integrācijai.
jo apmierinātāki mēs būsim ar savu dzīvi un savu valsti, jo ciešāka kļūs integrācija.
bet par atbalstu kultūrai - piekrītu. vajag stimulēt.
[User Picture]
From:[info]santa_be
Date:13. Februāris 2012 - 15:41
(Link)
daudziem tīk domāt, ka ja nesakārtosim imigrācijas un integrācijas politiku, tad neviens ne nekad nebrauks, un tas ir vislabākais kas ar mums varētu notikt.

Brauks, kaut kad jau arī pie mums brauks, jo mums pašiem vajadzēs, bet ja nebūs kārtības un vīzijas, būs kārtējie pizģeci.
markizs - Multisadzīve

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

> Martkordraugi
Latest.bml
Politfantāzijas
Politekonomika
Kreatīvi
Dgramatdraugi


> Go to Top